Instanța a anulat amenda unei femei care a sunat la 112 și i-a reclamat pe polițiști care acoperă hoții de lemne. Cum au luat magistrații această decizie

Instanța a anulat amenda unei femei care a sunat la 112 și i-a reclamat pe polițiști care acoperă hoții de lemne. Cum au luat magistrații această deciziesursa foto: Politia Romana

Amenda de 4.000 de lei primită de o femeie de la polițiști a fost anulată de instanță. Mai exact polițiștii au amendat-o pe femeie că a sunat la 112 și i-a reclamat că nu își fac bine treaba.

Practic femeia a primit acea sancțiune că a alertat degeaba autoritățile, după spusele polițiștilor. Doar că judecătorii i-au dat dreptate femeii, și au stabilit că „apelarea s-a făcut din cauza modului netransparent în care au acționat polițiștii”.

Femeia este din Albac și a sunat la 112 să reclame faptul că polițiștii îi acoperă pe hoții de lemne în loc să îi sancționeze. În urma cercetării judecătorești, magistratul a stabilit că femeia a constatat că ”cercetarea la fața locului legat de faptele reclamate se face în mod neprofesionist”.

Ba mai mult, ea a explicat operatorului de la 112 că nu se iau măsurile care se impun în astfel de situații. ”Petenta a procedat în mod corect întrucât deși ar fi fost descoperite mai multe cioate de la arbori tăiați în mod nelegal nu ar fi fost întocmit un proces verbal care să arate acest lucru” au explicat judecătorii.

Polițiștii s-au dat singuri de gol

Practic, procesul verbal, spun magistrații ar fi fost întocmit după ce femeia a apelat la 112. Și atunci s-a constatat că sunt 35 de arbori pe marginea drumului, ceea ce arată că activitatea inițială de până la apelul de la 112 ar fi fost incompletă, mai scriu judecătorii. De asemenea, apelul la 112 s-a făcut și pentru că petenta a considerat că organele prezente la fața locului nu ar fi făcut toate demersurile ca legea cu privire la furtul de lemne să fie respectată.

„Apelarea s-a datorat modului netransparent, subiectiv în care au acționat organele de poliție la momentul în care au realizat cercetarea la fața locului. Activitatea acestora a îndreptățit-o pe petentă să încunoștințeze agențiile specializate de intervenție prin apelarea nr.112, întrucât prin modul de desfășurare a activității la fața locului s-ar fi putut comite fapte care să atragă răspunderea penală a organelor prezente sau răspunderea disciplinară a acestora” a explicat judecătorul. Drept urmare, pentru că apelarea nu a fost falsă, magistratul a exonerat-o pe femeie de plata amenzii.

Ne puteți urmări și pe Google News