Înșelăciunea online care golește conturile. E cea mai avansată de până acum

Înșelăciunea online care golește conturile. E cea mai avansată de până acumCard bancar. Sursa foto: Pixabay

Inteligența artificială devine, pe timp ce trece, tot mai periculoasă. Deși la început toată lumea era extaziată de beneficiile pe care le-ar putea aduce omenirii, iată că acum AI-ul s-a transformat într-un instrument de rea-credință, o unealtă care pur și simplu ne fură banii din conturi. Dar companiile care produc antiviruși încearcă să țină pasul cu tehnologia. Astfel, McAfee lansează un detector de înșelăciuni bazat pe inteligență artificială pentru a opri înșelătoriile înainte ca acestea să ajungă la noi prin sms, e-mail sau chiar video.

McAfee, lider global în protecția online, a anunțat astăzi lansarea McAfee Scam Detector, bazat pe inteligență artificială - cea mai completă protecție împotriva înșelătoriilor prin text, e-mail și video.

Atacuri cu ajutorul AI

Escrocheriile de astăzi sunt mai inteligente, mai viclene și mai convingătoare ca niciodată - și sunt peste tot.

59% dintre americani spun că ei sau cineva pe care îl cunosc a fost înșelat online în ultimele 12 luni, victimele înșelăciunilor pierzând în medie 1.471 de dolari.

Creșterea numărului de deepfakes și accesul facil la instrumentele de inteligență artificială pentru crearea acestora complică și mai mult lucrurile.

Un studiu realizat de McAfee Labs asupra a 17 instrumente diferite de creare a deepfake-urilor arată că, pentru doar 5 dolari și în 10 minute - prețul unei cafele cu lapte și în mai puțin timp decât îți ia să o bei - un escroc poate crea video-uri deepfake cu aspect realist sau înșelătorii cu voce AI, transmite financialtimes.

Inteligență artificială

Inteligență artificială. Sursa foto: Tung Nguyen/ Pixabay

Ce e Scam Detector

Aici intervine McAfee Scam Detector, care redă controlul consumatorilor și îi oprește pe escroci din calea lor cu o protecție proactivă, în timp real, împotriva mesajelor suspecte, a e-mailurilor false și a clipurilor video deepfake care par incredibil de reale - toate acestea fiind inteligent concepute de escroci pentru a fura banii și informațiile personale ale oamenilor.

Începând din această primăvară, Detectorul de înșelăciuni McAfee va fi inclus fără costuri suplimentare pentru clienții McAfee. Acest produs indispensabil utilizează cea mai recentă tehnologie AI avansată pentru a analiza proactiv și a semnala mesajele riscante în timp real.

Avalanșă de mesaje AI

În fiecare zi, escrocii păcălesc oamenii cu mesaje false, e-mailuri și videoclipuri, iar rezultatele pot fi devastatoare.

Americanii raportează că primesc zilnic 14 mesaje înșelătoare, iar 1 din 5 (19%) pierde peste 1 000 de dolari și 4% peste 10 000 de dolari atunci când se lasă păcăliți - și petrec 94 de ore pe an doar încercând să își dea seama dacă avalanșa de mesaje pe care le primesc este reală sau falsă.

Înșelăciunile de tip Deepfake, care folosesc inteligența artificială pentru a crea videoclipuri false, pot fi și mai grave - unele persoane au pierdut peste jumătate de milion de dolari.