Evenimentul Zilei > Politica > INSCOP: 75% din români, mulțumiți de modul în care Iohannis și-a început mandatul
INSCOP: 75% din români, mulțumiți de modul în care Iohannis și-a început mandatul

INSCOP: 75% din români, mulțumiți de modul în care Iohannis și-a început mandatul

Un sondaj INSCOP, efectuat în perioada 5-10 februarie la comanda ziarului Adevărul, arată că trei sferturi din cei chestionați sunt mulțumiți de activitatea președintelui Klaus Iohannis.

Potrivit sondajului, numai 12,9% din cei chestionați sunt nemulțumiți de debutul lui Iohannis, iar 11,6% nu știu sau nu răspund.

INSCOP mai arată că 62,1% din cetățenii români consideră că președintele Iohannis trebuie să colaboreze/ conlucreze cu guvernul Ponta. Doar 25,3% resping această coabitare, iar 12,6% nu știu sau nu răspund.

În ceea ce privește demisia lui Victor Ponta, opiniile sunt aproape egale: 41,8% sunt pentru, 41,2% sunt împotrivă, 17,1% nu răspund.

INSCOP arată că 52,4% din cei chestionați consideră că PNL trebuie să ajungă la guvernare în urma unor alegeri și doar 22,9% resping această variantă. În plus, 46,2% din cetățenii români sunt împotriva anticipatelor, iar 33,4% ar dori să se ajungă la urne înainte de toamna lui 2016. 

Sondajul a fost realizat prin chestionarea, la domiciliu, a unui eșantion de 1.065 de peroane și are o marjă de eroare de 3%.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: