Evenimentul Zilei > International > Înlăturarea lui Trump lasă cale liberă Marii Resetări
Înlăturarea lui Trump lasă cale liberă Marii Resetări

Înlăturarea lui Trump lasă cale liberă Marii Resetări

Membrii elitelor politice globaliste, precum șefa Comisiei Europene și fostul secretar de stat american John Kerry, îl văd pe Joe Biden ca pe motorul instaurării Noii Ordini Mondiale.

Ursula von der Leyen a enumerat câteva dintre prioritățile relației reînnoite a UE cu SUA sub o administrație Democrată:

„Este bine să avem un prieten la Casa Albă. Nu trebuie să uităm ce multă forță putem exercita împreună… Avem nevoie de un nou program și, desigur, va trebui să începem cu cea mai presantă problemă, care este COVID-19… A doua problemă este schimbarea climatică, combaterea schimbării climatice… A treia problemă este problema tehnologiei.”

Luând din nou cuvântul, John Kerry a recunoscut că mișcarea naționalist-populistă, care a luat amploare în ultimii ani, „este rezultatul inabilității guvernelor democratice din multe părți ale lumii să rezolve” problemele cu care se confruntă cetățenii.

Politicianul, care este în cărți pentru a prelua din nou secretariatul de stat al SUA, a făcut o aluzie cât se poate de transparentă la numărul mare de voturi câștigat de Donald Trump.

„Ceea ce mă uimește pe mine este că atât de mulți oameni pentru nivelul de haos și de violare a legii și ordinii și încălcarea normelor… și cred că motivul profund al acestui lucru este ceva ce trebuie examinat de toată lumea.”

John Kerry s-a făcut că uită că adevăratul haos social l-au semănat Democrații pe străzile marilor orașe americane în vară.

„Cred că Europa trebuie să analizeze acest aspect, împreună cu Brexitul și cu ascensiunea naționalismului populist. Ceea ce reprezintă una dintre prioritățile pe care cu toții trebuie să le rezolvăm. Nu ne putem deroba.”

Presa este prevăzută să joace un rol crucial în Marea Resetare. Invitat la masa rotundă organizată de Forumul Economic Mondial, cronicarul de la New York Times, Ben Smith, a declarat că media, și nu americanii, sunt cele care stabilesc agenda.

„Cred că la aceste alegeri ați văzut presa mult mai grijulie în preluarea de exemplu, a unor cazuri precum cel al lui Hunter Biden, deoarece circulau pe internet într-un mod în care WikiLeaks a încercat să domine ultimele alegeri”, a spus Smith.

Și ziaristul de la New York Times a conchis:

„Cred că vedeți cum instituțiile presei mainstream au devenit mai încrezătoare în stabilirea agendei naționale, încercând să traseze prioritățile pe care ea le consideră reale, în loc să reacționeze doar la ceea se ce petrece pe rețelele de socializare.”

PAGINA ANTERIOARA

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.