Evenimentul Zilei > EVZ Special > Inima l-a trimis în Piața Universității. Bucureșteanul care s-a născut odată cu ziarul cu bulină roșie
Inima l-a trimis în Piața Universității. Bucureșteanul care s-a născut odată cu ziarul cu bulină roșie

Inima l-a trimis în Piața Universității. Bucureșteanul care s-a născut odată cu ziarul cu bulină roșie

Bogdan citește EVZ deoarece crede în presa liberă

Bogdan Caracaş este unul dintre sutele de tineri care ne-au vizitat, vineri, la evenimentul organizat de noi în Piaţa Universităţii, la întâlnirea cu cititorii noştri. Bogdan este student la „Arhitectură” și are 23 de ani, adică aceeași vârstă cu „Evenimentul zilei”.

„Am crescut cu acest ziar în casă şi, de multe ori, chiar şi când eram mic, mai puneam și eu mâna pe această gazetă, care mi se pare cea mai echilibrată din România. Eu cred foarte mult în presa liberă și nu-mi pot imagina o lume fără libera exprimare. Din păcate, în România există şi presă care nu este chiar foart liberă, dar «Evenimentul zilei» este un ziar obiectiv, pe care îl citesc de fiecare dată când am ocazia, mai ales în ediția online”, ne-a explicat Bogdan.

Tânărul de 23 de ani mai spune că a auzit foarte multe despre perioada de dinainte de 1989, mai ales de la părinţi şi bunici.

„Eu sunt născut în democrație. Chiar dacă lucrurile nu funcționează foarte bine în România, asta în mare parte din cauza politicienilor corupți, eu cred că suntem pe drumul cel bun, dar mai avem multe de construit până să ajungem la o democraţie solidă, iar noi, tinerii, avem o mare responsabilitate în schimbarea acestei țări. Oricum, altă şansă nu avem, iar o întoarcere la o lume fără libertate şi fără libertatea de exprimare ar fi un dezastru. Iar voi, jurnaliștii de la «EVZ» aveți în continuare o sarcină foarte mare, aceea de a menține democrația în picioare”, ne-a mărturisit Bogdan Caracaș.