Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă (ANOFM) organizează, astăzi, bursa absolvenților în 83 de amplasamente din țară.

Sunt disponibile aproape 24.000 de locuri de muncă, din care cele mai multe – 4.287 la București, după care urmează Timiș cu 1.422 de locuri și Brașov cu 1.260 de locuri.

La București, bursa va fi organizată la Palatul Național al Copiilor, începând cu ora 9.00. Pentru persoanele cu studii superioare sunt vacante 2.086 de poziții, din care 519 pentru ingineri. Alte meserii oferite sunt cele de consilier vânzări, programator și consultant financiar. Aproape 22.000 de joburi sunt disponibile pentru persoanele fără studii, cele mai multe pentru textiliști și agenți de pază. O altă oportunitate de angajare pentru tineri este și târgul Angajatori de top care urmază să aibă loc la București între 17 și 18 octombrie la Sala Palatului, precum și alte două orașe din țară: Iași și Timișoara, pe 24 și, respectiv, 31 octombrie.

Cum cauți de lucru ca angajat

Persoanele nemulțumite de jobul pe care îl au își pot căuta la rândul lor un alt loc de muncă nu doar pe site- urile de recrutare sau pe rețelele de socializare, ci pur și simplu înregistrându-se la agențiile județene de ocupare ca persoane în căutarea unui loc de muncă. „În acest moment, sunt înregistrate în evidențele noastre, cu dosare active, 159 de persoane care au loc de muncă, însă, din diferite motive, doresc schimbarea acestuia”, ne-a spus Corina Scarlat, șefa Serviciului de comunicare din cadrul ANOFM.

Actele care trebuie depuse la dosar pentru persoanele care se înregistrează ca fiind în căutarea unui loc de muncă sunt: cartea de identitate, actele de studii și calificare, carnetul de muncă sau alte documente care atestă existența unor raporturi de muncă sau de serviciu și adeverința medicală potrivit căreia persoana este aptă să lucreze.