Înghețata sandwich cu vanilie şi mascarpone, este extrem de fină şi tare gustoasă. Se prepară ușor şi, de asemenea, nu aveţi nevoie de prea multe ingrediente pentru această rețetă.
Înghețata sandwich cu mascarpone şi vanilie este cea mai bună alegere în aceste zile toride. E un desert răcoritor şi preferat de toată lumea, de la cel mai mic până la cel mai mare. Reţeta de mai jos este simplă, şi se poate folosită orice aromă, nu trebuie să fie neapărat de vanilie.
Ingrediente pentru înghețată sandwich de casă:
– 400ml smântână pentru frișcă – 250g mascarpone – 200g cremă de biscuiți speculoos – 2 linguri zahăr pudră – 1 linguriță pudră vanilie
– 250g biscuiți speculoos
Cum se prepară înghețata sandwich cu mascarpone şi vanilie
Se bat sumă ușor 200ml frișcă cu zahărul pudră și vanilia. Nu trebuie să obținem o frișcă tare, ne oprim undeva la mijloc, când începe să se aereze, dar este ușor fluidă. Cu telul încorporăm mascarponele și crema de biscuiți. În acest pas crema se va întări ca și consistență. Adăugăm restul de frișcă lichidă în mix și o încorporăm cu telul pentru a obține o cremă mai moale. Pe o tavă pe care am pus folie de plastic alimentară, adăugăm un rând de biscuiți speculoos și turnăm crema.
Completăm cu un rând de biscuiți deasupra si dăm la congelator câteva ore sau peste noapte. După ce s-a întărit la congelator, o secționăm în bucăți după forma biscuiților. O păstrăm la congelator într-o caserolă și o lăsam măcar 5 minute la temperatura înainte de a o servi pentru a deveni cremoasă.
Dacă nu găsiți crema de biscuiți puteţi puteți prepara un caramel
Biscuiți speculoos și crema omonimă le găsiți în orice supermarket. Se mai numesc Biscoff. În lipsa lor însă, puteți folosi și alți biscuiți, ideal în formă dreptunghiulară, mai mare, pentru a putea porționa simplu desertul. Dacă nu găsiți crema de biscuiți puteți înlocui cu dulce de leche. Sau puteți prepara un caramel, punând la fiert, nedesfăcută, într-un vas cu apă, o conservă de lapte condensat.
Pentru a congela înghețata, va trebui să vă orientați în funcție de spațiul pe care îl aveți în congelator. De asemenea, vă puteți „juca” cu grosimea stratului de înghețată, potrivit retetesivedete.ro.