Evenimentul Zilei > Politica > Informațiile despre cantina prezidențială, strict secrete
Informațiile despre cantina prezidențială, strict secrete

Informațiile despre cantina prezidențială, strict secrete

Administrația Prezidențială nu a dat foarte multe detalii despre proiectul de investiții „Cantina de la Cotroceni”. Angajații vor avea o bucătărie nou utilată.

Recent, Palatul Cotroceni a achiziţionat, printr-un contract cu atribuire directă, echipamente profesionale de bucătărie de la o firmă din Ploieşti. Pentru acestea, s-au cheltuit aproximativ 29.000 de euro, dar, contactați de „Evenimentul Zilei”, nici unul din consilierii de la Cotroceni nu a putut spune clar ce s-a cumpărat cu acești bani, de ce este nevoie de redeschiderea cantinei închise în 2012 și când va fi aceasta pusă în funcțiune. Purtătoarea de cuvânt Tatiana Niculescu Bran a spus sec că „nu știe”, iar consilierul de stat care se ocupă de problemele administrative ale instituției ne-a trimis la biroul de presă.

Și pereții au fost zugrăviți

Redeschiderea cantinei nu este singura investiţie de la Palatul Cotroceni. În ultima perioadă, Administraţia Prezidenţială a cheltuit 48.000 lei pentru lucrări de zugrăvire şi 63.000 lei pentru servicii de întreţinere pentru centralele termice. În plus, a fost comandat un studiu de fezabilitate, al cărui cost se ridică la 30.700 de lei, pentru lucrări de intervenţie.

Potrivit unor foști angajați ai Administrației Prezidențiale, în perioada când Traian Băsescu era șef al statului, angajații Palatului Cotroceni comandau mâncare prin firmele de catering. În plus, exista și o mică popotă a SPP. Mâncarea președintelui Băsescu era pregătită de SPP – așa cum se întâmplă și în regimul Iohannis.

În 28 decembrie 2014, purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale, Tatiana Niculescu Bran, scria pe Facebook: „Dar la Cotroceni nu se mănâncă, deși angajații Administrației petrec 10-12 ore pe zi la locul de muncă. Nu există cantină, nu există nici măcar un chioșc cu napolitane expirate și Coca- Cola”. Ulterior, s-a aflat că în clădire existau automate cu dulciuri și băuturi răcoritoare.