„În şedinţa de astăzi (n.r. – joi) aprobăm suplimentarea fondurilor pentru programul Rabla cu suma de 135 de milioane de lei. Astfel, oferim încă 20.000 de vouchere, în valoare de 6.500 de lei fiecare, pentru cei care doresc să îşi înlocuiască autovehiculul vechi cu unul nou puţin poluant”, a anunțat Dăncilă, la începutul şedinţei Executivului.

Premierul a mai menționat că această decizie este aşteptată de mulţi români, dar şi de industria auto.

De asemenea, tot la începutul ședinței de Guvern de joi, prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat că prima rectificare bugetară din acest an este una pozitivă, prin care se asigură „plata majorată a salariilor şi pensiilor şi continuarea proiectelor de investiţii în domeniile prioritare”.

„Discutăm în şedinţa de Guvern de astăzi prima rectificare bugetară din acest an. Este o rectificare pozitivă prin care asigurăm plata majorată a salariilor şi pensiilor, inclusiv noua creştere pe care o vom aplica începând cu 1 septembrie anul acesta. De asemenea, această rectificare asigură şi continuarea proiectelor de investiţii în domeniile prioritare”, a precizat prim-ministrul.