E informația momentului! O nouă tulpină SARS-COV-2 a lovit Europa! Avertismentul vine din Franța, chiar după descoperirea Omicron

Sursă: arhiva EVZ

În plină pandemie și sub avertismentul declanșării unui nou val al pandemiei de coronavirus pe fondul răspândirii mutației Omicron a virusului SARS-COV-2, un nou semnal a fost lansat din Marsilia, Franța. O nouă variantă a coronavirusului a fost detectată de experții din domeniul medical.

Specialiștii de la IHU Mediterranee Infection din Marsilia, Franța, au transmis public că au detectat o nouă variantă a coronavirusului la pacienții bolnavi de COVID-19 din regiunea Alpes-de-Haute-Provence. Supranumită „IHU”, varianta a fost înregistrată sub denumirea de B.1.640.2 în rețeaua GISAID (Inițiativa globală pentru schimbul de date privind gripa aviară).

O nouă variantă a SARS-COV-2, detectată în Franța

În prezent, nu există alte detalii despre această variantă, dar nu este nevoie să ne alarmăm. Există zeci de noi variante descoperite în permanență, dar nu înseamnă neapărat că acestea vor fi mai periculoase decât Delta, de exemplu.

Ceea ce face ca o variantă să fie mai cunoscută și mai periculoasă este capacitatea sa de a se multiplica datorită numărului de mutații pe care le are în raport cu virusul inițial.

Cât de periculoasă este mutația „IHU”?

Rămâne de văzut, însă, în ce categorie se va încadra această nouă variantă. Dar pentru a afla dacă este mai transmisibilă sau mai gravă, trebuie să aibă loc o supraveghere epidemiologică a mutației.

Anunțul specialiștilor de la IHU Mediterranee Infection din Marsilia, Franța, vine în contextul în care îngrijorările cu privire la tulpina Omicron se măresc. În cazul variantei în cauză, experții din sănătate spun că trebuie să avem grijă la manifestarea a câteva simptome importante.

Printre primele manifestări ale bolii se numără dureri în gât, semne ale unei răceli obișnuite sau cefalee. Din acest motiv, este important să ne testăm împotriva bolii și să realizăm o proprie anchetă epidemiologică, atunci când ieșim din casă sau ne întâlnim cu alți oameni.

Atenție la simptomele dezvoltate în urma îmbolnăvirii cu COVID-19

Doctorița Angelique Coetzee, președinte al Asociației Medicale Sud-Africane, a fost una dintre primele persoane care a alertat lumea cu privire la impactul perceptibil al tulpinii Omicron.

Medicul a observat o serie de simptome distincte la șapte pacienți internați la clinica privată la care activează. Doctorița a precizat că simptomele sunt diferite față de cele generate de infectarea cu varianta dominantă Delta. Unul dintre pacienții săi a fost „extrem de obosit” timp de două zile, prezentând, de asemenea, dureri la nivelul corpului, precum și migrene.