Evenimentul Zilei > Actualitate > Influenţa coronavirusului asupra bogătaşilor lumii este nefastă. Cine câştigă de pe urma virusului ucigaş?
Influenţa coronavirusului asupra bogătaşilor lumii este nefastă. Cine câştigă de pe urma virusului ucigaş?

Influenţa coronavirusului asupra bogătaşilor lumii este nefastă. Cine câştigă de pe urma virusului ucigaş?

Noul virus frânează pieţele „reale” în beneficiul Amazon, care câştigă la bursă.

Comoara lui Jeff Bezos valorează mai mult decât Marocul. Aşadar, coronavirus îşi face simţite efectele şi aspura clasamentului oamenilor cel mai bogaţi din lume.

În clasamentul Forbes, Jeff Bezos, fondatorul Amazonului, i-a întrecut pe toţi, plasându-se pe primul loc, înaintea lui Bill Gates, creatorul Microsoft şi a lui Bernard Arnault, şeful grupului francez de fashion, Lvmh.

Jeff Bezos şi Bernard Arnault îşi dispută de mai mult timp primele locuri în clasamentul celor mai „strângători” din lume. Iar acum, norocul lor este influenţat de teama legată de răspândirea virusului, care a avut epicentrul în China, dar care se răspândeşte în lume şi care ar putea avea efecte dure asupra economiei globale.

Potrivit celor relatate de către Corriere della Sera, grupul Lvmh ar fi resimţit stopul industriei chineze, într-atât că titlul în Bursă, care la jumătatea lui ianuarie atinsese 438 de euro, a coborât până la 400, ca apoi să mai câştige câteva puncte oprindu-se în jurul a 410 euro. Amazon, dimpotrivă, ar fi beneficiat de stopul comerţului „real”, mai ales din cauza frânei trasă de chinezi, care sunt printre principalii cumpărători din lume.

Confruntând bogăţiile nababilor lumii cu acelea ale altor ţări, site-ul Learn Bonds a descoperit că 10 personaje cele mai bogate de pe glob, posedă circa 860 de miliarde de dolari, cifră superioară PIB-ului Arabiei Saudite (780 miliarde) şi PIB-ul a 85 din cele mai sărace ţări (813 miliarde împreună).

Altfel, fiecare dintre primii 10 clasaţi sunt mai bogaţi decât 2/3 dintre naţiuni. Jeff Bezos, a cărui avere atinge mai mult de 125 de miliarde de dolari, este mai bogat decât întregul Maroc, în timp ce Bill Gates, cu ale sale 113 miliarde de dolari, este mai bogat decât Ecuadorul. Şi Bernard Arnault, cu bogăţia sa, egală cu 108 miliarde, întrece PIB-ul Ecuadorului şi Slovaciei.