Daily Star a preluat subiectul şi a publicat câteva imagini care dau fiori. Pacienţii testaţi pozitiv cu Coronavirus şi care se zbat între viaţă şi moarte au pe cap dispozitive uriaşe care îi ajută să respire.  Totuşi, acestea îngreunează comunicarea cu doctorii care îi tratează şi emit semnale de alarmă foarte stresante când mai scapă aer.

„Scenele de haos şi carnagiu arată că unul dintre cele mai bune servicii de Sănătate din lume se luptă să facă faţă morţii”, arată sursa citată.

Medicii din spitalul „Apocalipsa” (o unitate de Urgenţă din Bergamo) fac eforturi disperate pentru a-i păstra în viaţă pe cei atinşi de temutul Coronavirus, care a ucis deja 3.405 de italieni, o rată de deces peste cea a Chinei, ţara în care a izbucnit epidemia.

Întrebat dacă distrugătorul Covid-19 este asemenea febrei, Dr Roberto Cosentini a declarat celor de la Sky News: „Nu. Este complet diferit. Este mai mult o pneumoie decât o febră. Este o pneumonie foarte severă şi este un pericol imens pentru fiecare sistem de sănătate.

În fiecare zi avem între 50-60 pacienţi care vin în Secţia de Urgenţă cu pneumonie atât de severă încât la majoritatea e nevoie de cantităţi mari de FIO2 sau oxigen.”

La rândul său, şi anestezistul Dr Lorenzo Grazioli este copleşit de situaţie: „Ceea ce aş sugera ar fi să se oprească tot şi să nu se intre într-o astfel de situaţie foarte greu de gestionat.

În viaţa mea nu m-am simţit atât de stresat. Sunt destul de obişnuit cu momentele intense şi alegerile critice, dar când oamenii vor muri fără niciun fel de tratament, atunci realizezi diferenţa.

Când ajungi în acest punct realizezi că tu nu eşti suficient. Avem 100 de anestezişti aici, facem ce putem mai bine, dar poate că nu este de ajuns.”