Filmat cu camere IMAX și presărat cu efecte speciale 3D, „Insula Lemurilor: Madagscar” trimite publicul direct în inima junglei africane. Filmul are 39 de minute și este dublat în limba română, de Gheorghe Visu, Maria Ploae si Alexandrina Halic, ceea ce îl face ușor de urmărit chiar și de către copiii de vârstă preșcolară. În plus, datorită formatului IMAX și a efectelor 3D, cei mici vor „trăi” pe viu spectacolul naturii și vor avea impresia că pot atinge jucăușele animale, beneficiind de oferte avantajoase.

Au evoluat

Considerați cei mai mari exploratori ai naturii, lemurii au ajuns acum 60 de milioane de ani în Insula Madagascar, ca naufragiați. Favorizate de popularea târzie a insulei de către oameni, primatele au evoluat, ajungând la peste 100 de specii. Lemurii au supraviețuit asteroidului care a dus la dispariția dinozaurilor, dar nu și acțiunilor localnicilor, care, odată ajunși pe insulă, au provocat incendii puternice, punând în pericol habitatul natural al lemurilor și implicit, viețile acestora. În prezent,  Insula Madagascar este singurul loc unde lemurii mai trăiesc în sălbăticie, ajungând  să fie considerată „insula comorilor” de către oamenii de știință pasionați de studiul rarelor animale.

Povestea lemurilor sau lemurienilor, așa cum mai sunt cunoscuți, poate fi ”trăită” acum pe cel mai mare ecran de cinema din țară, într-un spectacol plin de culoare. Biletele la cel mai așteptat documentar educațional al anului s-au pus deja în vânzare la Cinema City, începând de astăzi.

Dansul lemurilor

Datorită formatului IMAX, potențat și de efectele 3D, imaginea „crește”, la propriu, pe tot parcursul filmului, creând impresia că te afli chiar în mijlocul junglei sau chiar că poţi atinge fascinantele creaturi, care își plimbă nestingherite cozile permanent prin fața ecranului. 

Filmul „Insula Lemurilor: Madagascar” spune povestea exploratoarei Patricia C. Wright, care își dedică întreaga viață misiunii de salvare a creaturilor care au supraviețuit numai printr-un miracol vremurilor moderne. Omul de știință creează în mijlocul junglei o adevărată celulă de salvare a lemurilor, care cunosc pentru prima dată tehnologia: sunt măsurați, oblojiți cu medicamente moderne și dotați cu chip-uri.

Dincolo de calitatea excelentă a imaginii, filmul prezintă un întreg colaj de curiozități despre viața jucăușelor creaturi, fiind scris de Drew Fellman si regizat de David Douglas, ambii cu experiență în producția documentarelor pentru copii. Lemurii sunt urmăriți cu camerele gigantice IMAX în timp ce mestecă lăstari crocanți de bambus sau în timp ce cântă duete sau în timp ce se duelează pentru supremație. Însă, de departe, cele mai spectaculoase scene sunt cele care surprind dansul fascinant al lemurilor, văzut „de aproape”, tot grație formatului IMAX. Pe tot parcursul filmului, imaginile de un verde crud al insulei contrastează cu imaginile dezolante ale pădurilor pârjolite de  localnici.

Filmul „Insula Lemurilor: Madagascar” va intra în programul pentru publicul larg din 28 noiembrie, la Cinema City, doar în sala T IMAX.