Evenimentul Zilei > Actualitate > INEDIT. Papagalul care a plecat de acasă vorbind engleză şi s-a întors după patru ani vorbind spaniolă
INEDIT. Papagalul care a plecat de acasă vorbind engleză şi s-a întors după patru ani vorbind spaniolă

INEDIT. Papagalul care a plecat de acasă vorbind engleză şi s-a întors după patru ani vorbind spaniolă

Un britanic a fost suficient de norocos încât să-şi găsească papagalul care zburase de acasă cu patru ani în urmă. Surpriza a fost şi mai mare atunci când a descoperit că pasărea vorbea...spaniolă.

Papagalul Nigel a dispărut de acasă în urmă cu patru ani şi a fost luat de un medic veterinar din Southern California, care l-a confundat cu papagalul său. Teresa Mico, noul proprietar al lui Nigel, şi-a dat seama că pasărea nu era cea pe care o pierduse aşa că i-a căutat adevăratul stăpân, cu ajutorul microcipului pe care papagalul îl avea în el.

Teresa l-a găsit pe Darren Chick, proprietarul lui Nigel, în Torrance (California), iar acestuia nu i-a venit să creadă să şi-a recuperat în sfârşit "prietenul". În plus, se pare că în cei patru ani petrecuţi departe de casă, Nigel a uitat limba stăpânului său şi învăţase spaniola, scrie The Telegraph.

Cei doi nu au reuşit să-şi dea seama pe unde ar fi putut să umble papagalul în tot acest timp şi de unde ar fi putut să înveţeţe limba.