Cine este cel care a amenințat-o pe Maia Morgenstern. Detalii de ultim moment

Cine este cel care a amenințat-o pe Maia Morgenstern. Detalii de ultim moment Maia Morgenstern. Sursa: Arhiva Evz

Persoana care a amenințat-o pe Maia Morgenstern prin e-mail a fost identificat și prins de poliție.

L-au prins pe cel care a ameninţat-o pe Maia Morgenstern. Mulţi se gândeau la el. Este vorba despre un tânăr cu afecțiuni psihice. Acesta i-a ameninţat inclusiv pe angajaţii Teatrului Evreiesc, pe care Maia Morgenstern îl conduce în calitate de directoare.

Pentru prinderea acestuia, Brigada Antiteroristă a SRI a colaborat cu Poliţia Română. Individul este acuzat de amenințare pe criterii de etnie și religie.

„La data de 27.03.2021, suspectul a trimis de pe adresa de email un mesaj cu caracter antisemit care cuprindea amenințări cu moartea și cu alte vătămări la adresa pesoanei vătămate și la adresa angajaților Teatrului Evreiesc de Stat”, se arată în comunicatu de presă remis de procurorii care se ocupă de acest dosar.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai trebuie spus că magistraţii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 au decis ca de dosar să se ocupe mai departe Parchetul Judecătoriei Sectorului 3. Încă de duminică, un echipaj de poliție s-a deplasat la domiciliul individului pentru a ridica echipamentul informatic folosit pentru a trimite amenințarea.

L-au prins pe cel care a ameninţat-o pe Maia Morgenstern

La acea acţiune a fost prezentă și mama tânărului. Şocată de conţinutul mesajului pe care l-a primit pe e-mail, Maia Morgenstern a depus plângere la poliție.

Mesajul antisemit a fost redactat cu o virulență extremă, greu de descris, dar cu toate acestea a fost publicat de actriță pe contul de Facebook. Nu este o coicidenţă că ameninţarea a fost lansată de de Ziua Teatrului și cu ocazia sărbătorii evreieşti Pesah.

Pentru a fi sigur că va avea efectul scontat, individul a trimis mesajul pe toate adresele oficiale ale Teatrului Evreiesc de Stat, fiind semnat „Din partea AUR”. Sâmbătă seara, conducerea formaţiunii a reacţionat şi a respins orice legătură cu acest incident reprobabil.

Liderul AUR, George Simion, a transmis că se dezice de atacul la adresa actriței, apreciind că expeditorul nu poate fi membru al partidului al cărui copreşedinte este. Reprezentanţii Alianţei pentru Unirea Românilor au subliniat că este vorba despre „o înscenare” şi că sunt alături de Maia Morgenstern