Matinalul Pro FM nu-l va mai avea pe Andrei Gheorghe la pupitru. Emisiunea va fi realizată de Greeg și Marius Onuc, după ce contractul pe doi ani al cunoscutului realizator nu a mai fost prelungit.

Andrei Gheorghe (54 de ani) a dezvăluit că imediat după mutarea studioului Pro FM în sediul Digi a aflat că redactorul-șef al Digi 24, Cosmin Prelipceanu, a cerut să fie dat afară, dar și că i s-ar fi cerut să realizeze emisiuni care să nu deranjeze pe nimeni. „Înțeleg că a vrut să mă dea afară, pentru că eu l-am concediat pe Cosmin Prelipceanu de la Radio Total. Apoi, s-a dus la Vîntu”, a povestit Gheorghe.

„Ultimul an la Pro FM a fost de nesuportat. Primeam semnale că voi fi dat afară, că nu mă vor”, a povestit realizatorul pentru EVZ. El spune că i s-a sugerat, printre altele, și că este prea bătrân. „Nu mi a spus direct în față, dar s-a făcut un reproș mascat. Expresii cum ar fi „inadecvare la produs”, că „trebuie făcut un program pentru publicul tânăr”. Mi s-a zis chiar să nu mai zic „Pink Floyd” pe post. După asta, timp de două săptămâni am repetat: „Bă, ești prea bătrân, nu mai spune Pink Floyd pe post!”. O altă poveste amuzantă este aceea în care se scriau pe tablă temele pe care nu ai voie să le rostești în emisiune: pensie, moarte, boală, deces… Pink Floyd”, a povesti realizatorul.


Cum s-au desfășurat ostilitățile

„De cum am părăsit vechiul sediu ProFM, au pus presiune pe mine. Zi de zi, oră de oră. Îmi tot ziceau să tac, că ne frige CNA-ul. Puțină lume știe, dar eu nu am luat în toată cariera mea vreo amendă de la CNA. Le-am spus în urmă cu puțin timp: „Vedeți că de doi ani nu am luat nicio amendă…”. Mi-au răspuns că am avut baftă”, a adăugat Andrei Gheorghe.

Realizatorul a vorbit și despre momentul de anul trecut când RCS&RDS a finalizat preluarea posturilor de radio Pro FM.

„Când s-a transferat ProFM, nimeni din conducerea RCS&RDS nu a venit, nici măcar din politețe. Ne-am întâlnit cu un domn, pe care nu-l cunoșteam și care ne-a explicat că venim într-o televiziune serioasă, în care vom învăța meserie de la profesioniști și dacă avem probleme să-l căutăm pe SMS. Apoi ne-au oferit calendare și pixuri”.

Timp de o vară întreagă, Andrei Gheorge a așteptat să vadă dacă îi va fi prelungit contractul. L-a tot sunat pe directorul Marius Dobre, dar nu a primit niciun răspuns. „Ziceau că o să vedem… Mai sunam, mai întrebam… Apoi m-au contactat și au zis că nu mai prelungesc contractul. Ce să-l mai întreb…”, a adăugat Andrei Gheorghe.

Sunt şi lucruri pe care Andrei le regretă: „Că am părăsit gaşca, colegii, ProFM-ul vechi… Plecarea la RCS a însemnat o schimbare fundamentală”. Contactaţi de EVZ, oficialii ProFM nu au făcut niciun comentariu.


Construiește cea de-a 12-a casă

Andrei Gheorghe spune că nu a primit oferte de la alte posturi de radio. Mai mult, realizatorul chiar a anunțat că se gândește să se retragă din media. Va continua însă să scrie pe Facebook. „Nu-i nicio dramă”, a comentat el ironic. De altfel, Gheorghe spune și că are suficient de muncă în această perioadă, deoarece își construiește o casă. „Îmi contruiesc o casă acum, este o afacere. Din 1996 și până acum, cred că am construit în jur de 12 case în București, pe unele le-am vândut, pe altele le-am dat, pe altele le-am lăsat la soții”, a spus el amuzat. „Mariajul” lui Andrei Gheorghe cu ProFM se sfârşeşte pentru a doua oară cu o despărţire spectaculoasă. În urmă cu mai mult de 10 ani, după un scandal cu boss-ul Adrian Sârbu, Gheorghe părăsea postul radio, locul unde, deși înregistrase multe performanțe, „nici poza nu mi se mai găsea pe pereți”.