INCREDIBIL. FURT de date personale, la scară națională, într-o țară SUPERTEHNOLOGIZATĂ

INCREDIBIL. FURT de date personale, la scară națională, într-o țară SUPERTEHNOLOGIZATĂ

Sistemul de identificare națională din Coreea de Sud ar putea avea nevoie de o revizuire completă, după un furt masiv de date din 2004, scrie BBC News.

Guvernul ia în considerare emiterea unor noi cărți de identitate tuturor cetățenilor cu vârste peste 17 ani, ceea ce ar costa miliarde de dolari. 

Numerele cărților de identitate și datele persoane ale aproape 80% din populație, potrivit estimărilor, din cei 50 de milioane de locuitori ai țării, au fost furate din bănci și alte ținte ale hackerilor, spun experții. 

Reconstrucția sistemului ar putea dura un deceniu. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Circa 20 de milioane de oameni, printre care și președinta Park Geun-hye, au fost victime ale furtului de date de la trei companii de cărți de credit.

„Problemele au ajuns într-un punct în care este foarte greu să găsim o modalitate să le rezolvăm în totalitate”, a spus un cercetător în tehnologie Kilnam Chon pentru AP.

Există mai multe motive pentru care datele de pe cărțile de identitate au fost atât de ușor de furat: 

Numerele de identificare au început să fie emise în anii 1960 și încă sunt emise pe același stil - primele cifre reprezintă data de nașterii, urmată de sex masculin sau feminin; folosirea lor în diverse sectoare fac ca aceste date să fie adevărate chei pentru jackeri, spun experții; dacă detaliile ajung pe mâna hoților, oamenii păgubiți nu au posibilitatea să le schimbe; guvernul a cerut utilizatorilor care voiau să aibă de-a face cu bănci online sau magazine online să folosească un produs Microsoft, Activex, pentru a oferi o semnătură digitală, dar criticii spun că era o simplă parolă care poate fi duplicată foarte ușor. 

Vestea va pune într-o situație penibilă țara care are o reputație de una dintre națiunile care folosesc cea mai înaltă tehnologie din lume. 

Circa 85% dintre sud-coreeni sunt online, mulți dintre ei cu acces la internet super-rapid. Populația deține 40 de milioane de smartphone-uri.