Evenimentul Zilei > Actualitate > INCREDIBIL: Aici sunt toate datele medicale ALE ROMÂNILOR. Ce conţine şi cine îţi poate verifica DOSARUL ELECTRONIC DE SĂNĂTATE pe internet
INCREDIBIL: Aici sunt toate datele medicale ALE ROMÂNILOR. Ce conţine şi cine îţi poate verifica DOSARUL ELECTRONIC  DE SĂNĂTATE pe internet

INCREDIBIL: Aici sunt toate datele medicale ALE ROMÂNILOR. Ce conţine şi cine îţi poate verifica DOSARUL ELECTRONIC DE SĂNĂTATE pe internet

Toate datele medicale ale românilor sunt pastrate într-un singur loc şi sunt disponibile online.

Este vorba de aplicaţia Dosarul Electronic de Sănătate, după cum notează money.ro.

Având acces la Dosarul Electronic de Sănătate, puteţi urmări evoluţia unei probleme medicale de la stadiul de boală până la stadiul de vindecare. Puteţi vedea oricând consultaţiile, medicaţia şi indicaţiile de tratament recomandate de medici, sau puteţi pune aceste informaţii la dispoziţia medicului personal, pentru o clarificare a unei probleme medicale recente.

Puteţi urmări evoluţia

Potrivit Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, odată cu implementarea Dosarului Electronic de Sanatate, toate datele medicale, începând de la consultaţii, trimiteri, analize, reţete, foi de observaţii, dar şi antecedente şi istoric evenimente, vor fi colectate permanent în siguranţă.
Urmând procedurile de autentificare, puteţi consulta oricând dosarul medical, de oriunde aveţi acces la Internet accesând des-cnas.ro. Medicul va avea acces la informaţiile dumneavoastră doar dacă îi oferiţi acest drept sau poate consulta dosarul medical doar în prezenţa dumneavoastră.
Aveţi acces la evidenţa consultaţiilor şi internărilor pentru a observa opiniile medicale, diagnosticele, investigaţiile efectuate şi tratamentele recomandate de medici.

Având acces la Dosarul Electronic de Sănătate, puteţi urmări evoluţia unei probleme medicale de la stadiul de boală, până la stadiul de vindecare. Puteţi vedea oricând consultaţiile, medicaţia şi indicaţiile de tratament recomandate de medici, sau puteţi pune aceste informatii la dispoziţia medicului personal, pentru o clarificare a unei probleme medicale recente.
Medicii pot accesa istoricul medical al Dosarului dumneavoastră doar daca le oferiţi acest drept. Fără informaţii complete, recomandările medicilor s-ar putea să nu fie cele mai bune.

Ar trebui să aibă acces

Dosarul electronic de sănătate reprezintă o colecţie de informaţii medicale ale pacientului, consolidate la nivel naţional, colectate de la toţi furnizorii de servicii medicale cu care acesta a intrat în contact. Datele sunt oganizate pe criteriul relevanţei medicale – datele cele mai relevante sunt în prim plan. Detaliile privind fiecare informaţia medicală sunt de asemenea disponibile, inclusiv sursa de unde provine informaţia.
Dosarul electonic al pacientului, care a costat 18 de milioane de euro, a fost lansat anul acesta. Cu ajutorul lui, doctorii şi pacienţii ar trebui să aibă acces la date medicale esenţiale. Doar că, potrivit money.ro,  pacientii nu sunt interesaţi, iar medicii spun că aplicaţia este imposibil de folosit!

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News