Evenimentul ZileiInternationalIncident fără precedent! O alunecare de teren a trimis 200 de sicrie în mare

Incident fără precedent! O alunecare de teren a trimis 200 de sicrie în mare

Incident fără precedent! O alunecare de teren a trimis 200 de sicrie în mare
Incident fără precedent în Italia. O alunecare de teren a trimis aproximativ 200 de sicrie în mare. Femomenul natural a avut loc lângă un cimitir din Liguria și a desprins o parte din terenul destinat locurilor de veci.

Incident fără precedent în Italia. O alunecare de teren a trimis aproximativ 200 de sicrie în mare. Alunecarea a avut loc lângă un cimitir din Liguria și a desprins o parte din terenul destinat locurilor de veci.

Totodată, a distrus și două capele care aveau înâuntru trupuri neînsuflețite. Acestea au avut aceeași soartă ca sicriele, sfârșind în mare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Incidentul s-a petrecut în localitatea Camogli, stațiune turistică, fiind provocat, cel mai probabil, de eroziunea coastei, agravată de furtunile violente care au lovit Liguria în ultimii ani, potrivit Sky TG24.

Cele 200 de sicrie care au ajuns în mare se aflau în cimitirul aflat pe linia de coastă a localității-stațiune, la aproximativ 50 de metri deasupra nivelului mării.

             

Ce a declarat consilierul pentru lucrări publice despre această alunecare de teren

Consilierul pentru lucrări publice, Tino Revello, a explicat că zona era sub observație de ceva vreme, deoarece reprezenta un risc din cauza furtunilor violente.

În momentul de față se lucrează la consolidarea coastei stâncoase de sub cimitir. „Zona a fost închisă, pentru că în ultimele zile au fost auzite sunete ciudate”, a mai spus Ravello.

La locul incidentului s-au deplasat echipe de scafandri, pompieri, bărci ale Gărzii de Coastă și un elicopter al pompierilor.

10 sicrie au fost recuperate, iar echipele de intervenție au luat măsuri pentru a împiedica celelalte sicrie să ajungă în larg. De asemenea, au fost luate măsuri și pe uscat, pentru prevenirea unor accidente.

Minicipalitatea primise recent o finanțare de 500.000 de euro pentru consolidarea coastei în zona respectivă, iar în această perioadă se lucra intens la asta. Din fericire, luni, când s-a petrecut fenomenul de  alunecare de teren, nu muncea nimeni acolo.

 


Accesează: