Închis din cauza pandemiei, un lăcaș de cult a găsit o metodă ingenioasă pentru vizitatori

Închis din cauza pandemiei, un lăcaș de cult a găsit o metodă ingenioasă pentru vizitatori

Restricțiile impuse peste tot în lume determină găsirea soluțiilor de compromis.

În această perioadă restrictivă din multe puncte de vedere, din cauza epidemiei de coronavirus, încep să prind contur vizitele virtuale.

Este cazul Sanctuarului de la Lourdes, situat în sud-vestul Franței, care a lansat joi, 16 iulie, prima inițiativă de pelerinaj virtual la nivel mondial pentru credincioșii care din cauza pandemiei Covid-19 nu mai pot ajunge să viziteze şi să se roage în faimoasa grotă. Astfel, vor fi organizate tururi online, care încep de la 7 dimineața și încearcă să compenseze anularea tuturor pelerinajelor reale.

Pentru a respecta regulile de securitate sanitară și distanțare socială, sanctuarul va putea găzdui un număr mult mai mic de credincioși. Evenimentul, denumit Lourdes United”, oferă utilizatorilor de internet șansa de a viziona peste 15 ore de filmări în direct din peștera în care Bernadette Soubirous a spus că a întâlnit-o pe Fecioara Maria de 18 ori în anul 1858.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pelerinajul virtual este organizat cu ocazia aniversării ultimei apariții a Maiciii Domnului. Liturghiile şi celelalte evenimente vor fi difuzate în 10 limbi, iar toate mijloacele de comunicare ale sanctuarului vor fi utilizate pentru a încuraja pelerinajul electronic până la 22:00.

Până acum, înainte pandemiei de coronavirus, în fiecare an, la Lourdes ajungeau trei milioane de pelerini și vizitatori, acesta fiind cel mai mare centru de pelerinaj din lumea catolică.

Existau 100.000 de voluntari care se ocupau de oamenii veniți să bea apă din grota Massabielle, considerată a a avea proprietăți miraculoase.

Pentru prima dată în existența sa, Sanctuarul din Lourdes a fost nevoit să se închidă din cauza măsurilor de izolare, care în Franța, au intrat în vigoare pe 17 martie. O parte din restricții au fost anulate la data de 16 mai. Pentru rectorul Monseigneutr Olivier Ribadeau-Dumas, consecințele acestor două luni de închidere vor fi dramatice, se estimează că doar în 2020, sanctuarul va suferi o pierdere de opt milioane de euro.

În aceste condiții, a fost organizată o campanie de donații pentru „salvarea Lourdes”, iar în cadrul operațiunii „Lourdes United”, pelerinii din întreaga lume pot să lase o ofertă virtuală.www.euronews.it.

sursa: Rador