Închiderea unui cont bancar. Pașii pe care trebuie să-i urmezi

Închiderea unui cont bancar. Pașii pe care trebuie să-i urmeziSursa foto: Dreamstime.com

Cei care vor să își închidă un cont bancar trebuie să respecte câțiva pași. Banca va continua să perceapă comisiunea și este indicat să anunți înainte de a renunța la contul tău bancar.

Atunci când nu mai sunt folosite, conturile bancare trebuie închise, deoarece banca va continua să perceapă comisiunea. Pentru început, este bine să citești termenii și condițiile contului tău bancar pentru a vedea care este procedura specifică de închidere a acestuia.

Este important de știut că aceste conturi nu se închid automat de către bancă și că instituția percepe pe mai departe comisioane de administrare. Pentru a închide un cont bancar, trebuie să te asiguri că nu mai există fonduri sau tranzacții în desfășurare în contul tău bancar. Poți să retragi banii sau să-i virezi unui apropiat.

Pașii pe care trebuie să-i urmezi

Apoi, trebuie să înștiințezi banca în legătură cu decizia ta. Aici ai la dispoziție mai multe variante: ori te prezinți la o sucursală bancară, ori faci acest lucru prin intermediul serviciului de relații cu clienții al băncii, prin telefon sau e-mail. La bancă, trebuie să completezi un formular special, unde vei bifa opțiunea de închidere a contului bancar. S-ar putea să ai nevoie și de alte documente pentru a finaliza procesul de închidere a contului, cum ar fi o copie după actul de identitate sau alte documente specifice băncii.

Este foarte important să ceri de la bancă un document care să ateste faptul că ți-a fost închis contul.

Cât durează să închizi un cont bancar

Închiderea unui cont bancar are loc în ziua în care a fost depusă cererea, asta dacă există popriri. După închiderea contului, clientul trebuie să returneze băncii toate cardurile bancare, cecurile și alte instrumente de plată asociate contului. În situația în care există mai mulți titulari pe cont, aceștia trebuie să meargă cu toții la bancă pentru a închide contul. Există și posibilitatea ca unul dintre ei să primească împuternicire, caz în care acesta poate să se prezinte singur la unitatea bancară pentru a finaliza închiderea contului bancar.

Ne puteți urmări și pe Google News