Arma cu care China vrea să învingă SUA. Cum începe noul război mondial...

Război nuclear

DF-41, „cea mai misterioasă și mai perfecționată” rachetă balistică intercontinentală a Chinei va fi prezentată marelui public mâine, 1 octombrie, la parada militară de la Beijing, dedicată aniversării a 70 de ani de la crearea republicii, spune China Global Television Network (CCTV).

Se precizează că, în ianuarie, armata chineză a reluat programul de teste pentru DF-41. CCTV a adăugat că toate cele trei generații de rachete DF-5, DF-31 și DF-41, purtătoare a unui sau mai multe focoase termonucleare, sunt capabile să doboare ținte aflate la peste 10.000 de kilometri, cu o abatere de câțiva metri.

DF-41 este considerată cea mai puternică rachetă din China, dar și din lume. Conform diferitelor surse, raza ei de acțiune se situează între 13.000 și 15.000 de kilometri.

Publicația americană Business Insider scrie, la rândul ei, că majoritatea rachetelor chineze sunt depozitate în buncăre bine apărate. China speră, astfel, că, întărindu-și sistemul de apărare aeriană, va putea lansa o ripostă. Doctrina militară a statului exclude eventualitatea că țara să atace prima.

Arsenalul de rachete balistice intercontinentale al Chinei cuprinde diferite tipuri de arme, cu staționare fixă, pe platforme mobile și submarine.

Și apropo de nave, la Shanghai a fost lansată la apă prima navă de desant universală din istoria Chinei, care va deveni cea mai mare ambarcațiune de acest gen a marinei militare a regimului comunist de la Beijing.

Nava, care nu a primit încă un nume, a fost construită pe șantierele navale Hudong-Zhonghua Shipyard de compania Hudong-Zhonghua Shipbuilding Group. Mai mare decât ea nu sunt decât portavioanele flotei chineze.

Ca dimensiuni, nava chineză poate fi comparată cu cea mai nouă navă de desant a US Navy, ”America”. Cu lungime de până la 250 metri, ea are un deplasament de circa 36.000 de tone, conform informațiior presei chineze.

Grația caracteristilor sale, nava, dotată inclusiv cu șalupe de desant, va permite flotei chineze să folosească activ diferite tipuri de elicoptere de luptă împotriva navelor de suprafață, forțelor terestre și submarinelor.

Pentru autoapărare, nava este echipată cu unități de artilerie și rachete antiaeriene. În total, marina militară a Chinei ar urma să primească șase asemenea nave. Trei dintre ele se află deja în construcție.