Evenimentul Zilei > Vremea > Început de săptămână cu ploi, lapoviţă, ninsori și vreme caldă. Temperaturile urcă până la 21 de grade, astăzi, 8 noiembrie
Început de săptămână cu ploi, lapoviţă, ninsori și vreme caldă. Temperaturile urcă până la 21 de grade, astăzi, 8 noiembrie

Început de săptămână cu ploi, lapoviţă, ninsori și vreme caldă. Temperaturile urcă până la 21 de grade, astăzi, 8 noiembrie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru, astăzi, 8 noiembrie 2021. Vremea va fi caldă pentru această dată în sud și sud-est, iar în restul teritoriului, valorile termice se vor situa în jurul celor normale.

Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 21 de grade, cele mai ridicate fiind în Muntenia și Dobrogea, iar cele minime se vor situa, în general, între 3 și 10 grade.

În cursul zilei, cerul va fi mai mult noros în jumătatea nordică a țării, unde va ploua pe arii relativ extinse și va fi variabil în sud și sud-est, unde ploile vor fi pe spații mici, cu precădere în zona de deal. Noaptea va ploua în regiunile sudice, centrale și estice și pe alocuri în rest, iar în Carpații Orientali și pe crestele Carpaților

Meridionali, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Cantitățile de apă vor depăși local 10…15 l/mp și izolat 25…30 l/mp, cu o probabilitate mai mare în Banat, Transilvania și la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în masivele sudice, iar în a doua parte a intervalului și în sud-est, pe arii restrânse. Mai ales dimineața, în zonele joase vor fi condiții de ceață.

Vremea la munte – luni 8 noiembrie 2021

În cursul zilei, cerul va fi mai mult noros în Carpații Occidentali și jumătatea nordică a Carpaților Orientali, unde va ploua pe arii relativ extinse. În restul zonei montane, înnoările vor fi temporare și doar pe arii restrânse va ploua slab. Noaptea vor fi precipitații în masivele sudice și estice și pe alocuri în rest. Precipitațiile vor fi sub formă de ploaie, iar în Carpații Orientali și pe crestele Carpaților Meridionali și sub formă de lapoviță și ninsoare. Cantitățile de apă vor depăși local 10…15 l/mp și izolat 25…30 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în masivele sudice. Temperaturile vor marca o scădere față de intervalul precedent în cea mai mare parte a zonei montane.

Prognoza meteo București – luni 8 noiembrie 2021

Cerul va fi variabil, cu înnorări în special noaptea, când vor fi condiții de ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 8…10 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață

În Sudul Moldovei și în nordul Munteniei va fi soare, însă temperaturile sunt în scădere, față de zilele trecute. Temperatura maximă a zilei va atinge 18 grade Celsius.

Focșani 18 grade
Buzău 14 grade
Galați 17 grade
Brăila 16 grade

În nordul Moldovei și în Bucovina va ploua, iar vântul va sufla cu putere. În termometre se vor înregistra maxim 13 grade Celsius.

Suceava 9 grade
Piatra Neamț 11 grade
Iași 12 grade
Bacău 13 grade

În nordul Transilvaniei și în Maramureș va ploua pe alocuri, iar vântul va sufla cu putere. Temperatura maximă nu va depăși 10 grade Celsius.

Baia Mare 8 grade
Zalău 10 grade
Cluj Napoca 9 grade
Bistrița 10 grade

În vestul țării se adună norii, vin ploile, vântul suflă cu putere, iar temperatura maximă a zilei va atinge 11 grade Celsius.
Oradea 9 grade
Arad 10 grade
Timișoara 10 grade
Deva 11 grade

În Transilvania e ceață densă de dimineață, iar pe timpul zilei sunt anunțate ploi. Temperaturile se menţin normale pentru data din calendar.

Târgu Mureș 9 grade
Miercurea Ciuc 10 grade
Sibiu 10 grade
Brașov 12 grade

În Oltenia, atmosfera e plăcută, vântul suflă cu slab, însă în zonele mai înalte sunt anunțate ploi. Temperatura maximă se va opri în jurul valorii de 15 grade Celsius.

Târgu Jiu 16 grade
Drobeta Turnu Severin 13 grade
Râmnicu Vâlcea 12 grade
Craiova 15 grade

În sudul țării, se anunţă o atmosferă e plăcută, cerul e senin, iar temperatura maximă se va opri în jurul valorii de 21 grade Celsius.

Pitești 18 grade
Ploiești 21 grade
Alexandria 18 grade
Giurgiu 15 grade