Începe procesul care o vizează pe Marina Tauber și Partidul Șor

Începe procesul care o vizează pe Marina Tauber și Partidul Șor Marina Tauber / Sursa foto: Facebook

Procesul care o vizează pe Marina Tauber, în dosarul privitor la falsificarea raportului privind gestiunea financiară a fostului partid politic Șor, intră în linie dreaptă.

Procuratura Anticorupție (PA) din Republica Moldova a anunțat că a fost finalizată ședința preliminară în dosarul care o privește pe Marina Tauber, acuzată de falsificarea raportului privind gestiunea financiară a fostului Partid Șor și acceptarea finanțării partidului din partea unui grup infracțional organizat.

Următoarea ședință în dosarul Marinei Tauber, pe 30 ianuarie

Partidul Șor, înființat și condus de fostul deputat fugar Ilan Șor, a fost declarat neconstinuțional în iunie anul trecut.

Procurorii anticorupție au mai anunțat că următoarea ședință se va desfășura pe 30 ianuarie 2024, de la ora 10:00. Atunci va avea loc următoarea etapă a procesului, și anume cercetarea probelor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Reamintim că, pe 19 iunie 2023, Marina Tauber a fost trimisă în judecată, alături de persoana juridică, partidului politic „Șor”, într-un dosar cu patru capete de acuzare, printre care falsificarea rapoartelor privind finanțarea campaniei electorale și a partidului politic și acceptarea finanțării ilegale din partea unui grup criminal organizat.

Ilan Șor

Ilan Șor. Sursa foto: Arhiva EVZ

Dosarul a mers destul de greu

Prima ședință de judecată în acest dosar s-a desfășurat pe 29 iunie 2023. Atunci s-a judecat cererea procurorului de prelungire a măsurii preventive de arest la domiciliu. Magistratul de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a admis parțial solicitarea, dispunând prelungirea arestului la domiciliu pentru Marina Tauber cu 20 de zile.

Pe 17 iulie 2023, măsura arestului la domiciliu cu privire la inculpata Marina Tauber a fost înlocuită cu liberarea provizorie sub control judiciar pe un termen de 60 zile. Totodată, instanța a acordat timp apărătorilor Marinei Tauber pentru a studia dosarul și a se pregăti de ședința preliminară. La termenele ulterioare s-au pronunțat amânări.

Deputata Partidului „ŞOR” a fost reținută pe Aeroportul din Chișinău. Aceasta încerca să fugă din țară. Știa că va fi arestată

Marina Tauber / Sursa: https://tv8.md/

Procurorii vor ca Marina Tauber să fie judecată cât mai repede

Procuratura Anticorupție a anunțat că că la ședința de judecată din 8 noiembrie au fost fixate 23 ședințe de judecată până în februarie 2024. „Acuzatorii de stat au înaintat un demers solicitând fixarea a unui număr de cel puțin 30 de ședințe la un interval mic de timp, în scopul respectării principiului examinării cauzei într-un termen rezonabil, având în vedere prevederile art. 20 și 345 alin. (1) din Codul de procedură penală, care stipulează că în cazurile de corupție sau conexe corupției, examinarea cauzei se efectuează cu celeritate. Totodată, partea apărării a solicitat amânarea ședinței de judecată, iar instanța a respins solicitarea părții apărării și a fixat 23 ședințe de judecată”, se arată în comunicatul Parchetului Anticorupție, citat de zdg.md.