Începe MAREA CÂRPIRE a drumurilor naționale și a autostrăzilor. Șeful Companiei de Drumuri le cere directorilor să iasă din birouri
- Antoaneta Etves
- 5 mai 2017, 09:55
Șefii Companiei Naționale de Administrare a Ifrastructurii Rutiere au anunțat că programul privind plombarea drumurilor naționale și al autostrăzilor este în desfășurare în această perioadă. Bani nu sunt prea mulți, așa că se fac lucrările minime, pentru ca șoferii să poată circula.
Programul CNAIR SA pentru punerea în ordine a drumurilor nationale și a autostrăzilor, aferent anului 2017 vizează:
- Lucrări la partea carosabilă,
- Lucrări specifice întreținerii platformei drumului,
- Lucrări care asigură scurgerea apelor din zona drumului și
- Lucrări privind întreținerea plantației rutiere,
Principalele obiective ale lucrarilor desfasurate in perioada 1 aprilie – 30 iunie 2017, sunt:
- Plombarea gropilor din asfalt,
- Repararea suprafețelor burdușite,
- Badijonarea suprafețelor poroase,
- Colmatarea fisurilor și crăpăturilor la îmbrăcămințile asfaltice,
- Colmatarea crapăturilor și rosturilor la îmbrăcămințile cu lianți hidraulici,
- Aducerea la profil a acostamentelor prin tăiere manuală sau mecanizată, completarea cu pământ, balast,
- Îndepărtarea materialului rezultat de la activitatea de deszăpezire,
- Curățirea șanțurilor și rigolelor,
- Defrișarea unor plantații pe zonă și în spații verzi,
- Completarea unor plantații,
- Văruirea plantațiilor și a accesoriilor.
Potrivit Directorului General al CNAIR SA, Ștefan Ioniță, aceste lucrări vor fi tratate cu prioritate, în cadrul programului de întreținere și reparații curente: „Am decis ca circa 65 - 70 % din fondurile pentru întreținerea de vară să fie alocate pentru programul de punere în ordine și aducerea la un nivel de minim de viabilitate a drumurilor naționale și a autostrăzilor. Începând cu luna iunie vor fi realizate lucrări de întreținere periodică și reparații curente, care vor consta în tratamente bituminoase, covoare asfaltice, reciclări și ranforsări la sistemul de șanțuri și nu numai”. Ștefan Ioniță le-a reamintit directorilor regionali că trebuie să fie prezenți mai mult în teren, iar acolo unde constată probleme, să ia măsuri rapid de remediere.
Menționăm că lucrările sunt executate sub trafic, pe suprafețe relativ restrânse, pe perioade scurte de timp, cu restricții de circulație în baza unor acorduri cu Poliția Rutieră Română.
Compania asigură semnalizarea lucrărilor si dirijarea traficului alternativ pe o cale, fie prin instalarea de semafoare fie cu ajutorul muncitorilor de la drumuri.
Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, pe site-ul www.cnadnr.ro - DISPECERAT – SituațiaDrumurilorNaţionale, caseta din stânga, pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.