Începe maratonul vaccinării în București. Autobuzele vor circula non-stop pentru cei care vor să ajungă la Sala Palatului și Biblioteca Națională

În perioada 7-9 mai, timp de trei zile, în București se va desfășura un Maraton al vaccinării. La acest mare eveniment iau parte 1.200 de voluntari.

În București va avea loc, începând de mâine, 7 mai, Maratonul vaccinări. Un eveniment de amploare, ce se va desfășura până la data de 9 mai și care va fi găzduit de Sala Palatului și Biblioteca Națională. La acest maraton vor lua parte 1.2000 de voluntari. Este vorba despre 260 de medici, 300 de asistente medicale, 135 de rezidenţi şi 500 de studenţi.

Autobuzele STB vor circula non-stop pentru cei care vor să se vaccineze

O postare referitoare la acest eveniment a publicat și Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, pe contul de Facebook. El a anunțat că pe anumite linii ale STB se va modifica programul, pentru a sprijini evenimentul.

„Peste exact 24 de ore, adică vineri la ora 16, începe maratonul vaccinării în București.

Prin colaborarea dintre Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davilla”, Primăria Capitalei și ASSMB vor fi deschise non-stop 50 de puncte de vaccinare în două locații centrale din Capitală – Sala Palatului și Biblioteca Națională. Oricine vrea să se vaccineze cu vaccinul anti-COVID-19 o poate face fără niciun fel de programare, începând de vineri la ora 16 și până luni la ora 8.

Împreună cu STB, am convenit să extindem și noaptea circulația autobuzelor pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 și 368, pentru a facilita transportul bucureștenilor la centrele de vaccinare și înapoi spre casă”, a scris Nicușor Dan pe rețeaua de socializare.

Centru de vaccinare tip drive-through din Bucuresti, in parcarea de la Piata Constitutiei.

1200 de voluntari participă la maraton

Ieri, Viorel Jinga, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, a vorbit despre coordonatele pe care se va desfășura acest eveniment.

„Asigurăm o vaccinare timp de 24 de ore din 24 în cele trei zile, cu mici pauze tehnice de curăţenie, în cele două locaţii – la Sala Palatului, unde sunt 40 de cabinete de vaccinare, şi la Biblioteca Naţională, unde sunt zece cabinete de vaccinare. În total, 50 de fluxuri de vaccinare, operate de circa 1.200 de voluntari. Sunt voluntari, nu sunt plătiţi.

Evenimentul este sprijinit de Colegiul Medicilor din Bucureşti, de Ordinul Asistenţilor Medicali din Bucureşti, având ajutor de la Primăria Capitalei, prin ASSMB, şi ajutor din partea DSP”, a spus Viorel Jinga.