Evenimentul Zilei > Actualitate > Incendiu uriaș. Sute de oameni evacuați. Autoritățile în stare de alertă
Incendiu uriaș. Sute de oameni evacuați. Autoritățile în stare de alertă

Incendiu uriaș. Sute de oameni evacuați. Autoritățile în stare de alertă

Un incendiu puternic a condus la evacuarea 200 de persoane de la marginea municipiului Buzău. Un depozit de materiale feroase și mase plastice a fost cuprins de flăcări. Focul arde pe o suprafață de circa 3.000 de metri pătrați.

ISU Buzău a decis evacuarea a 200 de persoane aflate în proximitatea zonei de manifestare a unui incendiu puternic care a cuprins un depozit de materiale feroase și mase plastice, din motive de siguranţă.

Focul a cuprins,marţi după-amiază, o hală a unei societăţi comerciale pe strada Transilvaniei din municipiul reşedinţă, în care erau depozitaţi mai mulţi recipienţi cu combustibil. Autorităţile au blocat accesul în zonă din cauza fumului gros care riscă să se întindă în tot oraşul.

Buzoienii au fost informaţi prin sistemul RO-Alert că în zona de nord a oraşului a izbucnit un incendiu la un depozit cu deşeuri materiale combustibile, cu degajări mari de fum.
Cetăţenii sunt sfătuiţi să evite sau să ocolească zonele expuse, să închidă geamurile locuinţelor şi să acceseze canalele media şi ale DSU şi IGSU pentru mai multe informaţii şi actualizări despre situaţia produsă.

Autorităţile au blocat accesul în zonă din cauza fumului înecăcios care riscă să se întindă în tot oraşul, transmite agerpres.ro.

Zona din jurul societăţii comerciale a fost izolată de pompieri, aceştia evacuând mai multe butelii cu oxiacetilenă, depozitate în perimetrul incendiului. Totodată, au fost oprite gazele şi energia electrică în zona străzii Transilvaniei, fiind evacuate autovehiculele parcate în apropiere.


Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, slt. Vasile Prahoveanu, la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje cu autospeciale de stingere cu apă şi spumă.

ISU Buzău a informat că maşinile de stingere au fost suplimentate cu trei autospeciale de stingere de la ISU Prahova, câte una de la ISU Ialomiţa şi ISU Vrancea, precum şi câte două de la ISU Brăila şi ISU Bucureşti-Ilfov, în total la faţa locului acţionând 20 de autospeciale. Incendiul se manifestă pe o suprafaţă de circa 3.000 metri pătraţi, iar măsurile de suplimentare a forţelor au fost necesare având în vedere cantitatea mare de material combustibil şi intensitatea arderii.

Din informaţiile existente, nu ar fi persoane care să fi fost surprinse de către întinderea focului.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: