Incendiu puternic lângă București. Fumul dens se vede de la mare distanță

Incendiu puternic lângă București. Fumul dens se vede de la mare distanță Sursa foto: Arhiva EVZ

Incendiu puternic lângă București, în zona localității Jilava, în apropierea Centurii Capitalei. Din primele informații se pare că au luat foc mai multe deșeuri între care și cauciucuri.

 

Mașinile de pompieri au fost solicitate să intervină, la foc, din toate zonele municipiului București. Fumul dens și negru se ridică într-o coloană groasă ce poate fi observată de la mare distanță. De altfel, nu este prim oară când în zona respectivă izbucnesc incendii.

Astfel de incendii, de deșeuri, reprezintă una dintre principalele surse de poluare a aerului în București și în zonele învecinate. În mai multe comune din jurul Capitalei, există indivizi care fac bani de pe urma deșeurilor pe care le colectează și le ard. Afacerile sunt înfloritoare sunt înfloritoare. Iar Garda de Mediu nu reușește să stopeze acest flagel.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ori de câte ori sunt arse deșeuri, indicii de poluare cresc la stațiile de măsurare din București. Situația este cu atât mai dificilă cu cât vântul bate spre oraș și aduce fumul gros încărcat de particule toxice asupra bucureștenilor.

Foc lângă București

Sursa foto: captura video

Incendiu la Penitenciarul Jilava

La începutul acestui an, un alt incendiu a lovit chiar clădirea administrativă a Penitenciarului Jilava. Focul a fost stins de pompieri, însă au fost înregistrate pagube materiale substanțiale. Mai multe servere și echipamente IT au fost afectate de flăcări, după cum a confirmat directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Dan Halchin.

Incendiul s-a produs dimineața, din cauza unui scurtcircuit, a precizat Halchin. Oficialul ANP a menţionat că nu s-a pus problema ca membri ai colectivului să fie afectaţi, deoarece programul normal încă nu începuse.

„S-a acţionat cu mijloacele din dotare până la sosirea ISU, care a preluat iniţiativa şi a lichidat incendiul”, a explica directorul general al ANP.

Polițiștii orașului Măgurele au deschis dosar penal pentru distrugere din culpă, după ce au ars serverele și echipamente IT în incendiul din camera tehnică de la Penitenciarul Jilava