Update Incendiu puternic în Capitală. Trafic blocat și locatari evacuați
- Georgiana Dragomir
- 7 aprilie 2024, 20:11
Update, ora 20.20. Cauza incendiului este în curs de stabilire. Polițiștii și pompierii au deschis anchete, pentru a afla de la ce a pornit focul și cine sunt responsabilii de acest incident.
Știrea inițială
Un incendiu puternic, care s-a extins pe o suprafață de aproximativ 1000mp, a izbucnit în Sectorul 1 din București, la un spațiu de depozitare pe strada Jimbolia. Traficul este blocat în această zonă. La acest moment, acționează 16 echipaje de intervenții. Pompierii acționează pentru limitarea incendiului, însă, acoperișul clădirii în care a izbucnit focul a început să se prăbușească. Până la acest moment, nu sunt raportate victime.
Incendiu puternic în Sectorul 1 București. Locatarii imobilelor învecinate, evacuați
În interiorul spatiului de depozitare ard materiale combustibile (lemn). Incendiul s-a extins la acoperisul unei clădiri învecinate , au menționat reprezentanții ISU București-Ilfov, la Digi.24.
„Au fost constituite echipe de căutare-salvare. Până în acest moment din clădirea învecinată s-au autoevacuat 15 persoane”, au mai precizat pompierii.
Locatarii clădirilor învecinate s-au autoevacuat
Până în acest moment, cauza exactă a incendiului nu a fost stabilită, însă pompierii depun eforturi susținute pentru lichidarea completă a focarului și evitarea extinderii acestuia la alte clădiri sau spații din zonă. Autoritățile recomandă cetățenilor să evite zona afectată și să urmeze instrucțiunile pompierilor pentru a asigura un climat de siguranță maximă”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență -București.
Experții în prevenirea incendiilor spun că este necesară informarea cetățenilor, pentru a preveni tragedii cauzate de foc.
Andrei Ganea este președintele Asociației Pentru Securitatea la Incendiu a Construcțiilor, cu o experiență în domeniu de aproape 15 ani. Îmbunătățirea generalizată a activității de prevenire a incendiilor, spune el, ar presupune acțiuni în mai multe direcții.
Printre acestea s-ar afla o mai bună pregătire profesională a angajaților din Inspectoratele pentru Situații de Urgență (ISU), îmbunătățiri aduse legilor și o educare mai bună a proprietarilor de clădiri și obiective, susține Adrian Ganea, conform Europa Liberă.