Incendiu periculos pe valea portului, la Constanța

Incendiu periculos pe valea portului, la Constanța

Aproape 5 hectare de vegetație uscată, de pe malul portului Constanța au ars în urma unui incendiu uriaș care a ajuns la doi pași de calea ferată pe care staționau vagoane cu marfă. Zeci de pompieri au intervenit pentru lichidarea flăcărilor.

Pompierii militari ISU Dobrogea care au acționat, seara trecută, cu mai multe autospeciale de stingere, au fost ajutați și de pompierii serviciilor private din port și de la compania Oil Terminal. Incendiul de pe valea portului, care s-a manifestat violent, mai ales între porțile 5 și 6 ale portului, a fost stins după aproape trei ore. Cauza este în curs de stabilire, dar probabil este vorba de o țigară aruncată la întâmplare sau de foc pus intenționat pe o mică porțiune, fără a mai putea controla extinderea flăcărilor din cauza vântului puternic.

Pompierii ISU Dobrogea au intervenit, numai ieri, la 20 de incendii de vegetație uscată. De la începutul lunii martie până astăzi s-a acționat pentru lichidarea a 60 de incendii in tot județul. Din acestea, 40 au fost la vegetație uscată, gunoi, stuf, miriște sau viță de vie. La fiecare incendiu au intervenit peste 7 pompieri cu autospeciale de stingere din cadrul tuturor subunităților. Au fost distruse peste 550 de ha. Cauza probabilă a fost fie țigară aruncată la întâmplare, fie foc deschis.

 

Ne puteți urmări și pe Google News