Ultimă oră: Incendiu la Spitalul de Copii din Timișoara

Ultimă oră: Incendiu la Spitalul de Copii din Timișoara sursă: arhivă

Un incendiu a izbucnit în seara de miercuri. Arpoape 20 de persoane au fost evacuate

Incendiu la un spital de copii din Timișoara. Un incendiu a avut loc miercuri, 27 septembrie, la Spitalul de Copii din Timișoara. Se pare că incendiul ar fi avut loc în camera tehnică a instituției.

Cel puțin 20 de persoane au fost evacuate. În timp ce ISU intervine în forță în aceste momente în clădire.

Ne puteți urmări și pe Google News

Incendiul a fost semnalat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara „La ora 21.17 am fost anunțați la 112 că sunt degajari de fum într-o cameră tehnică. 14 adulți și 25 copii au fost evacuați. Sala a fost ventilată. Nu există răniți”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Timiș, Zorița Mircov, la postul Antena 3 CNN.

Precizările directorului medical despre incendiu

„Totul e sub control, a fost o scurgere de ulei de la o cameră a compresoarelor. Copiii au fost evacuaţi când s-a simţit miros de ulei încins”, a declarat, la Antena 3, directorul medical, Mihai Gafencu, relatează News.ro.

El a precizat că a fost ulei încins, cu un miros pătrunzător, nu a fost fum.

Ce a provocat alerta

Alerta a fost inițial pentru incendiu la o cameră cu oxigen, însă pompierii au stabilit că a fost degajare de fum dintr-o cameră tehnică, fără flacără.

”Am chemat ISU pentru că a avut loc o degajare de fum la demisolul clădirii, într-o cameră tehnică, din cauza unor scurgeri de ulei de la un compresor medical care s-a supraîncălzit de la motor. Însă nu a existat incendiu, nu a existat flacără, ci doar fumul de la uleiul supraîncălzit. Lucrurile sunt sub control, copiii se vor întoarce cu toţii, în următoarele minute, înapoi în spital, nu sunt probleme”, a precizat Ovidiu Adam, managerul Spitalului de Copii ”Louis Ţurcanu” din Timişoara.

„Totul e sub control, a fost o scurgere de ulei de la o cameră a compresoarelor. Copiii au fost evacuați când s-a simțit miros de ulei încins”, a declarat Mihai Gafencu, directorul medical al spitalului, la un post TV.

Incidentul a avut loc în clădirea de chirurgie infantilă. 25 de copii, 14 cadre medicale și câțiva aparținători au fost evacuați.

În urmă cu aproximativ un an, în 18 septembrie, la acelaşi spital a avut loc un incendiu, zeci de copii şi mamele lor fiind evacuaţi, potrivit news.ro.

”Incidentul s-a produs în camera tehnică, situată la etajul 1 al imobilului, din cadrul compartimentului transplant medular, iar cauza probabilă a incendiului care a dus la degajări mari de fum la nivelul etajelor 1 şi 2 ale spitalului, a fost defectarea pe timpul exploatării a unui aparat electric de purificare a aerului”, au anunţat atunci reprezentanţii ISU.