Evenimentul Zilei > Actualitate > În contextul ISTERIEI cu ÎNCĂLZIREA globală NASA este îngrijorată de cu totul altă problemă MULT mai GRAVĂ
În contextul ISTERIEI cu ÎNCĂLZIREA globală NASA este îngrijorată de cu totul altă problemă MULT mai GRAVĂ

În contextul ISTERIEI cu ÎNCĂLZIREA globală NASA este îngrijorată de cu totul altă problemă MULT mai GRAVĂ

Cercetătorii de la NASA spun că de tendinţa climatului rece din ultmii doi ani este datorită activității scăzute a soarelui: Vedem tendința de răcire, a spus Martin Mlynczak de la Centrul de cercetare Langley, NASA. Peste suprafața Pământului, aproape de limita spațiului, atmosfera noastră pierde energie termică. În cazul în care tendințele actuale continuă, s-ar putea seta în curând un record rece în epoca spațială.

Noile descoperiri ale NASA sunt în concordanţă cu studiile publicate anul trecut de către UC-San Diego şi Universitatea Northumbria din Marea Britanie, ambele care prezic un Minim Solar în următoarele decenii datorita activităţii scăzute a petelor solare. Ambele studii, potrivit thenewamerican, au prezis o activitate solară minimă maunderiană similară cu epoca cunoscută sub numele de epoca de gheață, în timpul căreia temperaturile erau mult mai scăzute decât cele de astăzi.

Când a avut loc cel mai mare fenomen de răcire din ultmii doi ani? 

Din februarie 2016 până în februarie 2018 (ultima lună disponibilă), temperaturile medii globale au scăzut cu 0,56 ° C. Este necesar să ne întoarcem în 1982-1984 pentru a cunoaște următoarea cea mai mare scădere în ultimii doi ani, adică 0,47 ° C, inclusiv în perioada încălzirii globale. Toate datele din acest studiu provin de la echipa GISTEMP, 2018: GISS Surface Temperature Analysis (GISTEMP), potrivit nasa.gov

"Marea răcire"  2016-2018 a fost pe parcursul a cinci luni (din februarie până în iunie 2016) și a patra ca mărime (din februarie până în iunie 2017). Februarie 2018 a fost mai rece decât în ​​februarie 1998. Dacă cineva este tentat să susțină că motivul recentelor perioade de răcire record este că temperaturile globale sunt mai volatile, acest lucru nu este adevărat. Volatilitatea temperaturilor lunare medii globale din 2000 este de numai două treimi din ceea ce a fost între 1880 și 1999. 

Noile date provin de la sonda NASA "Sounding of the Atmosphere" folosind radiometria emisiei de bandă largă sau instrumentul SABER , care este la bordul satelitului Thermosphere Ionosphere Mesosphere Energetics and Dynamics (TIMED) al Agentiei Spatiale. SABER monitorizează radiația infraroșie din dioxidul de carbon (CO 2 ) și oxidul nitric (NO), două substanțe care joacă un rol vital în producția de energie a termosferei – nivelul cel mai înalt al atmosferei noastre.

"Termosfera se răcește întotdeauna în timpul "Solar Minimum", este unul dintre cele mai importante moduri în care ciclul solar afectează planeta noastră ", a spus Mlynczak, investigatorul principal asociat al SABER. În acest context se mai poate vorbi despre încălzirea globală?