Încă un Mit stângist se năruie: Cum și-a spart BLM capul cu „Defund the Police”

În ciuda furorilor pe care le-a făcut pe străzile din America sloganul anarhist „Tăiați finanțarea poliției”, promotorii lui s-au lovit brutal de realitate, atunci când au trebuit să-l aplice.

„Abolish the Police”, cu varianta sa mai moderată „Defund the Police”, au luat timp de luni bune mințile presei americane și ale politicienilor Democrați. Părea că în ritmul în care merg lucrurile, America va deveni prima țară fără poliție din lume.

Pe 7 iunie, la două săptămâni după moartea lui George Floyd, după o arestare discutabilă, nouă membri aleși ai consiliului municipal din Minneapolis au promis că poliția orașului lor va fi desființată și înlocuită cu un sistem de securitate alternativ.

Adică, membri ai comunității, transformați în miliții civile, ar fi trebuit să păzească diferitele zone ale orașului.

Președinta consiliului, Lisa Bender, a declarat că trebuie ascultați „liderii negri și comunitățile de culoare pentru care menținerea ordinii nu funcționează”.

În practică, însă, desființarea sau tăierile financiare ale poliției s-au dovedit impopulare. Potrivit unui sondaj, 50% din populația afro-americană din Minneapolis s-a opus reducerii numărului de polițiști, față de 44% din populația albă.

(Uluitorul raport de forțe este provocat probabil de teama albilor de a spune ce cred cu adevărat.)

În luna august, proiectul de desființare a poliției a fost blocat de consiliul orașului, iar mai mulți semnatari ai proiectului inițial au spus că au fost interpretați greșit, și că era vorba doar de o tăiere a finanțărilor, nu de desființare, amintește Slate, altminteri ea însăși o publicație ultra-stângistă.

Din luna iunie încoace, mulți aleși afro-americani au criticat ideea unei desființări a forțelor de ordine. Primarul din Newark a afirmat că aceasta o idee a „stângii burgheze”, iar primarul din Chicago, „un haștag drăguț” care nu ține seama de realitate.

Amândoi sprijiniseră proiectul la început.

La începutul lui septembrie, la MSNBC, pastorul Al Sharpton, un aprig luptător împotriva violențelor poliției împotriva populației de culoare, afirma:

„A dori să elimini poliția în cartierele invadate de arme de foc este ceva tipic pentru o anumită stângă privilegiată, care evocă aceste chestiuni în termeni abstracți, însă, pe teren, oamenii au nevoie de o menținere a ordinii eficientă.”

Sharpton a povestit că, la o lună după ce a rostit cuvântarea funerară la căpătâiul lui George Floyd, a oficiat funeraliile unui copil de culoare de un an, ucis de un glonț rătăcit în timpul protestelor violente ale BLM.

La New York au fost 180 de crime între mai și august 2020, o creștere cu 51% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Multe alte orașe mari, la fel ca NY City, au cunoscut fenomene asemănătoare, primarii Democrați lăsând protestatarii BLM săși facă nestingheriți mendrele. Și, adeseori, victimele au fost din rândul minorităților rasiale, accidental sau în reglări de conturi intestine.

Când primăria din New York a anunțat o tăiere bugetară de un miliard de dolari (din șase) pentru NYPD, mai mulți aleși Democrați afro-americani au fost printre cei care s-au opus.

Nu este singurul caz în care sloganul „Defund the Police” se întoarce împotriva inițiatorilor.

La Minneapolis, de exemplu, mai mulți militanți de la diferite organizații de stânga, inclusiv ale minorităților de culoare, au dat în judecată primăria pentru că nu asigură securitatea populației.

În realitate, marile orașe din Statele Unite au nevoie de mai multă poliție, nu de mai puțină.

La Los Angeles, bunăoară, în ultimii 12 ani, doar 38% din omoruri s-au soldat cu arestarea unui suspect.

Seattle a fost singurul oraș care a experimentat desființarea poliției, iar experimentul a fost oprit după numai trei săptămâni.

CHOP, așa-zisa „Zonă Autonomă de la Capitol Hill”, în centrul orașului, în care nu este tolerată poliția, face în prezent obiectul a două plângeri în justiție: una din partea comercianților și locuitorilor, care reproșează municipalității că nu le-a asigurat protecția; cealaltă din partea unui tată afro-american al cărui fiu a fost împușcat în acest loc.