Evenimentul Zilei > International > Încă o ştire falsă! De data acesta este vorba despre Associated Press
Încă o ştire falsă! De data acesta este vorba despre  Associated Press

Încă o ştire falsă! De data acesta este vorba despre Associated Press

Este vorba despre o relatare de presă în care denunţa un plan de arestare și deportare a imigranților ilegali din Statele Unite. Casa Albă respinge categoric acestă ştire catalogând-o FALASĂ.

Din pacate, avem parte tot mai des de ştiri care au scopul ori de a pune paie pe foc, ori pur şi simplu dezinformare. Casa Albă a respins relatările din presă că ar exista planuri ca în jur de 100 de mii de membri ai Gărzii Naționale să fie folosiți pentru a-i prinde și deporta pe imigranții ilegali din Statele Unite, car espun ei sunt departe de a fi reale.

Dezminţirea  Casei Albe a venit imediat după ce agenția Associated Press publicase o știre că ar fi văzut un document conținând această propunere făcută de noul șef al securității interne, generalul în rezervă John Kelly.

Associated Press susținea în "dezvăluire" că propunerea este circulată de două săptămâni printre angajații Serviciului de Securitate Internă (Homeland Security). Țelul operațiunii ar fi circa un milion de ilegali. Ce surprinde este și amploarea geografică a operațiunii care s-ar întinde în nord, până în statul Oregon, iar la est, pînă la New Orleans, foarte departe de granița americano-mexicană.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a respins categoric relatarea AP drept "total falsă” și "iresponsabilă”, titrează Europa Liberă.