Dorin Marian, a fost trimis în judecată de către DNA Brașov pentru o presupusă acuzație de mărturie mincinoasă în dosarul ,,Ferma Băneasa”.

Rechizitoriul a fost întocmit de către  procurorul șef al DNA Brșov de la acea vreme, Cornel David Deca, și confirmat de Claudiu Dumitrescu, acesta din urmă fiind acum foarte aproape să ajungă procuror european.

Înițial, Dorin Marian a fost trimis în judecată la Înalta Curte de Casația și Justiție, care și-a declinat competența. Astfel, dosarul a ajuns la Tribunalul Brașov, care, pe 26 octombrie 2018 a dispus achitarea lui în baza art. 16 alin. (1) lit. c) – Cod procedură penală: ,,nu există probe că o persoană a săvârșit infracțiunea”.

Achitarea lui Dorin Marian a fost confirmată și la Curtea de Apel Brașov care a schimbat, însă, temeiul juridic al soluției, pronunțând decizia în baza art.16 alin. (1) lit.b teza I din Codul de procedură: ,,fapta nu este prevăzută de legea penală.”

Prezentând acest caz, saitul Lumea justiției menționează că Dorin Marian a fost audiat în calitate de martor la circa opt ani de la momentul în care au avut loc întâmplările în legatură cu care a fost întrebat, fiind evident că declarațiile nu mai pot avea aceeași acuratețe.

Concluzia este însa zdrobitoare: ,,Probatoriul administrat nu este apt să conducă cu certitudine la concluzia că inculpatul se face vinovat de comiterea infractiunii de mărturie mincinoasa”.