Încă o EROARE enormă la un EXAMEN NAȚIONAL. Ministerul ÎNVĂȚĂMÂNTULUI a greșit din nou un exercițiu. De data asta, la BACALAUREAT

Încă o EROARE enormă la un EXAMEN NAȚIONAL. Ministerul ÎNVĂȚĂMÂNTULUI a greșit din nou un exercițiu. De data asta, la BACALAUREAT

Ministerul Învățământului o duce din greșeală în greșeală din punct de vedere al examenelor naționale pe care elevii le au. După greșeala de la testele naționale de clasa a8-a, de la matematică, în care un grafic nu aveau puse toate datele necesare pentru a fi rezolvată cerința, aită că vine și rândul Bacalaureatului să aibă parte de greșeli.

Reporterii de la cotidianul Bună Ziua Iași au transmis după examenul de Bacalaureat din 7 iulie de la materiile la alegere, cum că la proba pentru Fizică, cerința unui exerciție era greșită, iar acest lucru a dus la imposibilitatea rezolvării acestuia.

La subiectul al doilea, la electricitate, textul arată o tensiune de 30V între două puncte U între A și B. Potrivit legilor fizicii și ale electricității, această tensiune ar fi trebuit să fie -30V, pentru că intensitatea curentului electric în acea ramură era de la B la A.

Pentru cotidianul de mai sus, profesorul de Fizică Andu Ouatu, de la Colegiul Național Iași, a declarată că elevii au fost în imposibilitatea de a rezolva acest exercițiu cu datele prezentate în cerință, iar evaluatorii ar trebui să le dea note maxime pentru exercițiul în cauză, din cauza greșelii inițiale a cerinței.

Este un lucru evident si cunoscut de toti cei care stiu fizica. Elevii de la National s-au chinuit in fel de fel de moduri sa rezolve problema cu datele din problema, unii chiar se intrebau oare  nu mai stiu ei formule sau fizica , au pierdut si o ora la acest subiect . 

  Singura solutie in acest caz este sa se dea punctajul maxim la rezolvarea in orice mod a acestui subiect si ministerul ( mai exact inspectorul de fizica din minister ) sa recunoasca ca a gresit . Din pacate ne batem din nou joc de munca elevilor nostri . Profesorii care au elaborat subiectul au avut atata timp pentru ca totul sa fie in regula dar...", a precizat profesorul de Fizica, Andu Ouatu.