Înainte să moară, Kim Jong Il a dat un ordin îngrijorător: Coreea de Nord să producă, în masă, bombe nucleare

Înainte să moară, Kim Jong Il a dat un ordin îngrijorător: Coreea de Nord să producă, în masă, bombe nucleare

Fostul dictator nord-coreea, Kim Jong Il, decedat în decembrie 2011, a ordonat, cu puţin timp înainte să moară, ca armata să pună la punct producţia în masă de bombe nucleare.

Două publicaţii japoneze, "Tokyo Shimbun" şi "Mainichi Shimbun", au intrat în posesia unor documente care arată intenţia fostului lider Kim Jong Il de a produce, în masă, bombe nucleare. Este pentru prima oară când se descoperă un ordin scris dat de Kim Jong Il privind fabricarea în masă de bombe atomice. Conform ediţiei de astăzi a ziarelor, preluate de Yonhap, "după cum se poate vedea din comentariile lui Kim Jong Il, cuprinse în aceste documente de uz intern ale Partidului Muncitoresc din RDPC (Republica Democratică Populară Coreeană), uzina de îmbogăţire a uraniului deschisă oamenilor de ştiinţă americani în 2010 nu avea drept destinaţie industria civilă".

Presa japoneză subliniază că aceste dispoziţii vin în contradicţie cu poziţia oficială a Phenianului, care pretinde că produce doar uraniu slab îmbogăţit pentru a face faţă necesităţilor în materie de energie electrică ale ţării.

Puterea în Coreea de Nord se află, acum, în mâinile lui Kim Jong-un, fiul mai mic al lui Kim Jong Il.

Ne puteți urmări și pe Google News