Evenimentul Zilei > Actualitate > ”În toamna acestui an se va circula pe autostrada Sebeș – Turda”. Promisiunile președintelui Aktor
”În toamna acestui an se va circula pe autostrada Sebeș – Turda”. Promisiunile președintelui Aktor

”În toamna acestui an se va circula pe autostrada Sebeș – Turda”. Promisiunile președintelui Aktor

În toamna acestui an se va putea circula pe tronsonul de autostradă lipsă, care trebuie să lege Sibiul de Cluj-Napoca. Promisiunea vine din partea președintelui grupului Aktor, reconfirmat în funcție de investitorul care controlează această companie, grupul ELLAKTOR, Fondul Reggeborgh – Olanda.

Potrivit președintelui grupului Aktor, inginerul Christos Panagiotopoulos, în această toamnă va fi posibilă circulația auto pe lotul doi din autostrada Sebeș – Turda. Angajamentul a fost luat și în fața membrilor guvernului român de președintele grupului Aktor.

Într-un interviu pentru infrapress.ro, Christos Panagiotopoulos a vorbit și despre alte proiecte de infrastructură ale grupului Aktor, pe care le derulează în România. Potrivit acestuia, România este cea mai importantă piață pentru constructorul grec, după țara de origine. Aici sunt organizate șantiere pentru autostrăzi dar și lucrări la infrastructura de cale ferată.

Prioritatea Aktor este Sebeș – Turda, lotul 2

”Ce doresc să vă spun în primul rând și să vă asigur, este că în aceste două zile în București, am avut întâlniri cu Oficialitățile Guvernamentale responsabile de infrastructură, cu factorii de decizie și i am asigurat cu toată seriozitatea și responsabilitatea pe care o am ca Președinte Aktor, că voi susține și voi debloca tot ceea ce în trecut nu a funcționat și mă voi ocupa personal să urmăresc evoluția tuturor șantierelor. Am promis acest lucru celor mai importanți membri ai Guvernului României și mă voi ține de cuvânt. La ultima Adunare Generală a acționarilor din luna Aprilie s a hotărât mărirea capitalului cu 120 milioane de euro, parte din această sumă se va îndrepta către România tocmai a pentru a putea susține ceea ce ne dorim, și anume performanță și livrarea de proiecte, nu doar vorbe.

Știu că prioritatea Aktor este Sebeș Turda Lotul 2, știu foarte multe detalii despre acest proiect și vă pot asigura că în toamna acestui an se va circula pe această autostradă în totalitate și doresc să îmi cer scuze în numele Aktor tuturor românilor care stau în trafic mai ales în zona Teiuș și le promit că în câteva luni se va circula pe această autostradă”, a declarat președintele Aktor, Christos Panagiotopoulos.

Aktor lucrează și la centura București, lotul A0

”Cred că deja am depășit toate dificultățile și în luna iunie vom primi Autorizația de Construire, după care mă voi ocupa ca mobilizarea Aktor să arate seriozitatea și forța cu care abordăm acest proiect”, a declarat șeful companiei.

Contracte pentru dezvoltarea tunelurilor de cale ferată, în România

Compania lucrează și la calea ferată din România. sunt contracte în derulare pe magistrala Brașov – Sighișoara dar și pe alte magistrale.

”Aktor are în derulare trei contracte pentru lucrări de cale ferată, la două dintre ele este lider, și încă un contract pe care l am finalizat, Micăsasa Coșlariu.

Cele trei contracte în derulare sunt Gurasada Ilteu, cu un progres de 40% și Brașov Sighișoara Lotul 1 și 3, început în 2020 și Lotul 2, pe care l am început în 2021, iar aici într adevăr vă confirm, este un proiect cu 4 tuneluri, care se vor realiza în paralel cu 4 TBM uri, lucru foarte rar atât în Europa cât și în lume.”, a spus Christos Panagiotopoulos.

Investiții și în imobiliare

Pentru președintele grupului Aktor, România este de o importanță strategică. Pentru aceasta compania s-a retras din alte pieșe și a efectuat majorări de capital, dar a redirecționat și sume de bani pentru proiectele din țara noastră.

”Știm că Guvernul României a avut un mare succes cu programul PNRR și din cele 30 miliarde euro, 8,5 miliarde vor fi doar pt infrastructura. Ne dorim ca Aktor să și își recapete numele și imaginea pe care trebuie să le aibă cu adevărat. În plus, ca o noutate probabil, vă anunț că prin firma REDS, membră a grupului ELLAKTOR, vom reîncepe activitatea de dezvoltare imobiliară. REDS deține câteva proprietăți importante în București, achiziționate acum 10/11 ani și am hotărât că anul acesta vom începe aceste dezvoltări imobiliare, rezidențial și birouri.”, a declarat Panagiotopoulos.