Numele omului este Gary Harrington, şi deţine peste 69 de hectare de teren în Jackson County, Oregon. Pe acest teren, el are trei iazuri, iar aceste iazuri colectează apa de ploaie care cade pe terenul său. Gary are tot dreptul de a avea bazine cu apă pe pământul său, dar… A fost condamnat la 30 de zile de închisoare şi amendat cu peste 1.500 de dolari, pentru presupusa "crimă" de colectare a apei de ploaie pe proprietatea lui!
"Oregon este tot mai mult un stat colectivist. Guvernul deţine apa de ploaie care tocmai a căzut pe pământul tău. Aceasta este apa de ploaie a guvernului, şi o să mergi la închisoare dacă vei încerca să furi de la guvern!", notează naturalnews. com.

Întoarcere la sclavagism?
Conform legii din Oregon, cu unele excepţii, fermierii, proprietarii de fabrici, şi alţi utilizatori de apă trebuie să obţină un permis "de drept" sau "de apă" de la Departamentului de Resurse de apă Oregon (Water Resources Department to use water) pentru a utiliza preţiosul lichid.
O parte a presei americane consideră că multe dintre libertăţile de care se bucură poporul american se erodează treptat, "pe măsură ce pământul libertăţii se transformă într-un pământ al sclaviei. Astfel, mai multe state de pe Coasta de Vest, cum ar fi Washington şi Colorado, au scos în afara legii colectarea apei de ploaie de pe proprietăţile private deoarece, conform oficialilor, "aceasta aparţine altcuiva", după cum notează CounterCurrents.
Seceta din ultima perioadă a reaprins interesul pentru metodele de captare a apei şi, în acelaşi timp, găsirea soluţiei legale prin care aceasta poate fi făcută. De exemplu, în Douglas County, din statul Colorado, înaintea votării legii care interzice colectarea apei de ploaie, s-a efectuat un studiu pentru a vedea cum afectează rezervele de apă.
Studiul a ară tat că, dacă oamenii colectează această apa de ploaie, se va reduce cererea de apă din reţeaua locală şi se va îmbunătăţi conservarea acesteia.
Analiştii americani notează că: "Dacă unele state pretind că deţin apa de ploaie, acestea pot solicita în curând să deţină şi lumina soarelui!". Dezbaterile, atât din presă, cât şi cele televizate cu privire la această problemă, par să se extindă pe termen lung. Însă unde-i lege nu-i tocmeală!
Un alt caz cu apa "lor"
În Utah este ilegală redirecţionarea apei de ploaie fără deţinerea unui permis în acest scop, iar americanul Mark Miller a aflat aceasta pe pielea sa. După ce a construit un sistem de mari dimensiuni de colectare a apei de ploaie pentru a spăla maşinile noi vândute de către firma sa, Miller a aflat că proiectul se află de fapt în afara legii.
După cum a notat presa, "chiar dacă pare o metodă de bun simţ, având în vedere raritatea ploilor în Utah, aceasta este totuşi considerată o încălcare a drepturilor de folosire a apei, drepturi care le revin, se pare, exclusiv instituţiilor guvernamentale. "Utah este al doilea stat secetos din naţiune. Legile noastre ar trebui să ţina cont de aceasta", a explicat Miller, ca răspuns la ridicola interdicţie. Oficialii din Salt Lake City au ajuns la un compromis cu Miller şi îi permit acum acestuia să "le" folosească apa de ploaie…!