În Iraq a pornit războiul diversiunilor armate

După uciderea generalului iranian Qasem Soleimani, în urma unui atac cu rachete, de către SUA, un alt atac cu rachete, soldat cu șase morți, îi radicalizează pe irakieni.

Statele Unite au fost acuzate că au lansat un alt atac cu rachete, în apropierea stadionului Taji, din Bagdad, în urma căruia au murit șase persoane.

La scurt timp de la acuzațiile lansate de miliţiile şiite din Irak şi televiziunea de stat din Irak, un oficial american de rang înalt a negat acest lucru.

Potrivit colonelului Myles Caggins, purtătorul de cuvânt al forțelor americane din Irak, SUA nu au fost implicate în acest raid soldat cu morți.

După negarea oficială a acestui atac, o altă grupare de miliții care acționează în Iraq, Organizația Forțelor Populare de Mobilizare, a infirmat informația inițială care susținea că SUA ar fi atacat un convoi medical, care se afla în zona Camp Taji. „Surse inițiale confirmă faptul că atacul a vizat un convoi de medici aparţinând Forțelor de Mobilizare Populare din apropierea stadionului Taji din Bagdad”, a susținut Organizația, care este catalogată ca fiind pro iraniană. Cu toate astea nu este clar cine a atacat convoiul medical.

Pe de altă parte, secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo a explicat de ce a fost nevoie ca generalul Qasem Soleimani să fie ucis, deorecere acesta ar fi pregătit o acțiune de anvergură în urma căreia viețile a sute sau mii de americani ar fi fost puse în pericol. Pompeo a criticat voalat și țări ale Uniunii Europene, despre care spune că nu au înțeles demersul american.

Nici președintele SUA, Donald Trump, nu a stat deoparte în această poveste, el catalogându-l pe generalul Qasem Soleimani ca fiind teroristul numărul unu al planetei.