Cetățenii care locuiesc în București, Sector 6, ar putea plăti impozite mul mai mari începând de joi pentru terenurile neîngrijite.
Locuitorii din București, Sector 6 ar putea avea de plătit impozite colosale începând cu joi.
În ședința de joi, Consiliul Local din Sectorul 6 ar putea adopta un nou proiect. Este vorba de un proiect de hotărâre privind majorarea impozitului.
El se referă la impozitul clădirilor şi terenurilor neîngrijite. Acesta ar putea crește chiar și cu un procent de 500%.
Proiectul prevede că se aprobă Regulamentul de stabilire a criteriilor de identificare a clădirilor şi terenurilor neîngrijite situate în intravilanul Sectorului 6.
Majorarea impozitului poate fi cu 100%, 200%, 300%, 400% sau cu 500%. Procentul va fi stabilit în funcție de starea clădirii sau a terenului.
Este de datoria organului de control să evalueze starea în care se află imobilul. Evaluarea se va face pe bază de punctaj.
Ce persoane din Sector 6 nu vor plăti impozite mărite?
Bineînțeles există și o excepție prevăzută în noul proiect. În aceasta se încadrează proprietarii de astfel de clădiri sau terenuri care dețin o autorizație de construire sau desființare valaiblă.
Aceste persoane au datoria să anunţe acest aspect la Inspectoratul de Stat în Construcţii. De asemenea, începerea lucrărilor trebuie anunțată și la autoritatea publică locală.
Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 este abilitată să efectueze verificări pe raza Sectorului 6. Ei trebuie să întocmească fişa de evaluare, nota de constatare, somaţia şi procesul-verbal de conformitate.
Nota de constatare va fi însoţită în mod obligatoriu de schiţe foto care să ateste starea clădirii/terenului la data inspecţiei.
Conducătorul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 poate constitui, prin decizie, comisii mixte de verificare.
După identificarea şi evaluarea clădirii/terenului neîngrijite/neîngrijit, prin grija Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 proprietarul va fi somat până în data de 30 aprilie a fiecărui an fiscal în care s-a constatat starea clădirii/terenului, după caz, să efectueze lucrările de întreţinere/îngrijire necesare până la data de 15 noiembrie şi să menţină în continuare clădirea/terenul în stare de întreţinere/îngrijire.
Dacă pe parcursul anului respectiv proprietarul clădirii/terenului s-a conformat somaţiei, se încheie proces-verbal de conformitate, scrie Agerpres.