Evenimentul ZileiSocialImportant! Ultimele informații despre plata pensiilor. Anunțul făcut de Turcan

Important! Ultimele informații despre plata pensiilor. Anunțul făcut de Turcan

Important! Ultimele informații despre plata pensiilor. Anunțul făcut de Turcan
Având în vedere programul redus de sărbători, pensiilor românilor vor fi plătite începând cu data de 4 ianuarie 2021.
În acest context, ministrul Muncii a venit cu o serie de măsuri, datorită sărbătorilor de iarnă și a programului redus al instituțiilor implicate în plata pensiilor. În urmă cu câteva zile, reprezentanţii instituţiilor implicate au pus la punct un plan de acţiuni care să permită achitarea la timp a pensiilor pentru lunii ianuarie.

Vestea cea bună pentru pensinari este că Poşta Română va începe de luni, 4 ianuarie, plata pensiilor pentru luna ianuarie

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a afirmat că a solicitat instituţiilor implicate să facă toate eforturile pentru a nu exista întârzieri în prima lună din an.

Astfel, Raluca Turcan a adresat Ministerului Finanţelor solicitarea de a transmite în regim de urgenţă dispoziţiile bugetare privind repartizarea creditelor bugetare reprezentând drepturile de pensie aferente lunii ianuarie 2021 pe data de 4 ianuarie, din Trezoreria Municipiului Bucureşti către trezoreriile teritoriale, astfel încât creditele să poată fi înregistrate în conturile caselor judeţene de pensii în aceeaşi zi.

„Ministrul Raluca Turcan a stabilit astăzi cu reprezentanţii Casei Naţionale de Pensii Publice, Ministerului Finanţelor şi Companiei Naţionale Poşta Română, instituţiile care colaborează pentru plata pensiilor la domiciliul beneficiarilor, un calendar care să asigure urgentarea procedurilor pentru a plăti pensiile la timp în luna ianuarie, chiar dacă instituţiile funcţionează cu program redus de sărbători”, se menţionează în comunicatul transmis agenţiilor.

Pensiile vor fi majorate cu 8% în 2021

Pensiile  vor crește anul viitor cu 8 procente. Anunțul a fost făcut de ministrul Finanțelor. Asta înseamnă un plus la punctul de pensie de aproximativ 100 de lei. Aceasta ar fi și cea mai mare majorare dintr-un calendar gândit de Guvern, pe 4 ani. La finalul acestei perioade, pensiile ar urma să fie cu aproape 50% mai mari decât acum. Concret, punctul de pensie ar urma să crească de la 1.442 de lei, cât este acum, la 1.559 de lei în 2021. Asta înseamnă un plus de 117 lei.

Ministrul nu a precizat însă dacă majorarea va fi aplicată de la 1 ianuarie sau mai târziu, în condițiile în care încă se fac calcule pentru bugetul pe anul viitor.


Accesează: