Impactul noii generații asupra alegerilor prezidențiale. Provocările campaniei electorale. Video

Impactul noii generații asupra alegerilor prezidențiale. Provocările campaniei electorale. Video Sursa foto: Arhiva EVZ

Astăzi, 12 septembrie, s-a desfășurat o nouă ediție a podcastului „Hai Live cu Turcescu” pe canalul de YouTube „Hai România”.

Robert Turcescu, alături de invitații săi, Bogdan Comaroni și Tavi Hoandră, au discutat teme de actualitate și au dezbătut subiecte importante și relevante.

Campania electorală și provocările noii generații

Alegerile prezidențiale sunt tot mai aproape. În câteva luni de zile vom afla cine va prelua noul mandat de la Cotroceni. Acum, însă, ne aflăm în plină campanie electorală. Candidații la președinție încearcă să-i convingă pe români să vină să-i voteze, fiecare având propria sa metodă. Astfel, în discuția de astăzi, Robert Turcescu a propus spre dezbatere un subiect interesant: „Aș vrea să observăm un lucru foarte interesant. Merge Gâdea, se duce în ograda lui Lasconi, ea vorbește despre mușuroiul de furnici din ograda ei. Suntem într-o campanie electorală „tiktokerită.” Eu cred că în curând voi vedea lucruri de genul „Geoană ne invită în camera lui de muzică. Sau vom merge cu Ciucă la pescuit. Adică nu se va vorbi despre planul României.”

De aici a pornit o întreagă discuție, la care Tavi Hoandră și Bogdan Comaroni au adus argumente interesant. Comaroni a precizat: „Este clar că acum în această campanie toți o să tragă pentru că vin o parte din generațiile acestea noi, cei care au cu totul alte obiective în viață. Această generație este programată independent de voința părinților, a bunicilor, ei au fost niște copii normali, până când au intrat în sistemul în care statul globalizat îi ia și îi formează. O să vezi brusc, că până la vârsta de 6-7 ani, cât stau cu părinții și cu bunicii, sunt în regulă. După care, ușor, ușor, vezi cum se schimbă lucrurile. Practic, tot sistemul de învățământ, tot sistemul educațional este construit în așa fel încât să programeze oamenii și noua generație.

Vorbim despre niște generații care se duc la vot și vorbim despre niște candidați care se adresează acestor generații. ”

Reflecții asupra autenticității candidaților

Pe urmă, Tavi Hoandră precizează în acest context: „Pe mine mă interesează ce au acești candidați în suflet. Că la un moment dat vor fi puși în situația, oricare ar fi președintele României, să se gândească: „Ce fac, vând tot? Vând țara asta, vând poporul ăsta și mă bucur că sunt președintele României și că merg cu avioane private? Sau am o tresărire de orgoliu.” Și acest lucru se poate vedea în niște întrebări despre ființa lui interioară. Tot ceea ce este la televizor, de 20 de ani îi cunoaștem pe toți. Ce ar putea să întrebe nou, în afara de penibilități. Și ce altceva ar putea să-ți răspundă?”

Aici, Bodgan Comaroni a adăugat: „Pe Kamala Harris am văzut-o pregătită la aceeași școală cu Geoană. Cu acest limbaj gol, cu planuri învățate pe dinafară. Adică Kamala Harris, în dezbatere, a avut o prestație regizată. Cum e la ei, este și la noi.”

Ediția integrală a podcastului poate fi urmărită AICI.