IMOBILIARE: care este cea mai bună investiție - un apartament nou sau unul vechi? IATĂ cum au crescut prețurile

IMOBILIARE: care este cea mai bună investiție -  un apartament nou sau unul vechi? IATĂ cum au crescut prețurile

În timp ce prețul apartamentelor vechi continuă să scadă, cel al apartamentelor noi este pe un trend ascendent, acest lucru fiind demonstrat atât în comparaţie cu luna precedentă, cât şi în comparaţie cu preţul din urmă cu 12 luni, se menționează într-un studiu imobiliare.net.

Cele mai importante creşteri s-au înregistrat în cazul apartamentelor cu 2 şi 3 camere, în cazul cărora preţul mediu a crescut chiar şi cu peste 2.500 de euro.

În septembrie, preţul mediu de vânzare al garsonierelor din Bucureşti, construite după 2010, este de 33.718 de euro, conform statisticilor oferite de portalul imobiliar Imobiliare.net. 

Trendul este unul ascendent, având în vedere că în urmă cu 12 luni, preţul mediu al garsonierelor noi era de 32.800 de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Creșteri de câteva mii de euro în cazul apartamentelor cu două camere

Creșterea prețului proprietăţilor noi este mai importantă în cazul apartamentelor cu 2 camere, acolo unde preţul mediu de vânzare a proprietăţilor construite după 2010 este 57.054 de euro. Un apartament nou cu 2 camere era cu circa 2.500 de euro mai ieftin în urmă cu 12 luni, prețul unui apartament nou de 2 camere în august 2014 fiind de 54.547 euro.

Preţul locuinţelor noi urcă vertiginos în cazul apartamentelor cu 3 camere. În septembrie 2014, o astfel de proprietate era scoasă la vânzare cu 90.351 de euro, în vreme ce în august 2015, preţul mediu ajunsese la 92.964 de euro, iar acum prețul a crescut până la 94.660 de euro.

Scădere de preț la patru camere

Apartamentele cu 4 camere sunt singurele care au avut un uşor regres faţă de ultimele 12 luni, atunci când preţul mediu era de 166.631 de euro, în timp ce o locuinţă similară, dar construită după 2010, ajunge luna aceasta la 165.389 de euro. Însă saltul făcut de preţ în ultima lună este unul important, de mai mult de 10.000 de euro, în august cerându-se 155.138 de euro pentru un astfel de apartament în Bucureşti.

Evoluţia ascendentă a preţului apartamentelor noi poate fi pusă pe seama ofertelor tot mai variate ale dezvoltatorilor imobiliari, care vin în întâmpinarea clienţilor cu o serie de facilităţi care le lipsesc apartamentelor vechi. 

Astfel, cererea pentru apartamentele noi creşte, iar acest lucru are o influenţă şi asupra preţului de vânzare a locuinţelor. Pe viitor, cererea fiind în creştere, ne putem aştepta la apariţia unor noi ansambluri rezidenţiale, urmând ca preţurile să se stabilizeze sau poate chiar să scadă, în funcţie de numărul de noi locuinţe ce vor intra pe piaţă, se menționează în studiul citat.