Imigranții, soluția pe care se bazează Germania pentru a acoperi deficitul forței de muncă. Olaf Scholz a anunțat noi măsuri în fața crizei angajaților

Sursa foto: Dreamstime.com

În ultimii ani, criza forței de muncă din Germania s-a acutizat, iar autoritățile sunt nevoite acum să relaxeze condițiile pentru imigranți și să atragă astfel mai multă forță de muncă.

Pe acest subiect a vorbit sâmbătă și cancelarul german Olaf Scholz, care a anunțat că Germania și-ar putea crește considerabil populația în următorii ani, ca urmare a măsurilor luate de guvern pentru a atrage forță de muncă. Astfel, guvernul încearcă să pună condiții mai avantajoase pentru imigranți, pentru a evita o criză în sistemul național de pensii.

Germania vrea să atragă tot mai mulți lucrători străini

Guvernul lucrează la atragerea lucrătorilor străini pentru a evita o criză a sistemului de pensii, în ciuda unei populații îmbătrânite, ceea ce face plauzibilă o creștere estimată a populației cu 7% la 90 de milioane până în 2070, a declarat cancelarul sâmbătă, la un forum cetățenesc din Potsdam, lângă Berlin.

Germania dorește să stimuleze imigrația pentru a putea face față lipsei de personal din sectoare cheie de activitate, ce afectează considerabil economia germană. Scholz a mai declarat că o creștere a populației înseamnă că guvernul nu va majora contribuțiile la pensii înainte de anul 2025, când mandatul său ia sfârșit.

Populația va crește probabil cu un milion, ajungând astfel la 84 de milioane. Dacă migrația este mare, numărul locuitorilor ar putea ajunge la 90 de milioane, potrivit biroului de statistică al Germaniei, informează HotNews.ro.

Germania vrea lucrători calificați

Ministerul Muncii al Germaniei s-a angajat ca în lunile ce urmează să fie elaborată o lege pentru „imigraţia de forţă de muncă specializată. Hubertus Heil a declarat: „Trebuie să atragem lucrători specializaţi şi să acceptăm imigraţia”.

Cea mai mare economie europeană este amenințată de îmbătrânirea demografică. Pe lângă muncitori, guvernul din Germania vrea să atragă și mai mulți studenți din afara Europei. „Vrem să ne unim forţele pentru ca oamenii să vrea să vină la noi ca să trăiască şi muncească”, a adăugat la rândul lui secretarul de stat pentru migraţie şi integrare, Reem Alabali-Radovan. Majoritatea companiilor din Germania susțin efortul oficialilor de a atrage cât mai mulți lucrători străini.