Evenimentul ZileiInternationalIMIGRANȚII de pe Aquarius au CHEFUIT în cârciumi și au PLĂTIT CU bancnote de 50 și 100 de EURO

IMIGRANȚII de pe Aquarius au CHEFUIT în cârciumi și au PLĂTIT CU bancnote de 50 și 100 de EURO

IMIGRANȚII de pe Aquarius au CHEFUIT în cârciumi și au PLĂTIT CU bancnote de 50 și 100 de EURO
Majoritatea imigranților sosiți în Spania, la Valencia, cu vasul Aquarius, au dispărut rapid din orașul care i-a primit, pentru a sărbători.

Crucea Roșie a fost convinsă că imigranții vor reveni înapoi chiar în seara debarcării, pentru a li se oferi asistență, însă acest lucru nu s-a petrecut, relatează Dreuz.

Toți cei peste 600 de imigranți au primit de altfel din partea autorităților dreptul de a circula liber timp de 45 de zile, pentru a intra în legalitate și a depune solicitări de azil (evident, cei care aveau dreptul).

Pentru naivii spanioli, cel mai surprinzător a fost când au aflat că mulți dintre imigranții de pe Aquarius, plânși de toată Europa, s-au grăbit să meargă la restaurante, în special la Cheste, lângă Valencia, unde au golit automatele de țigări, au comandat de mâncare, inclusiv „chipitos de whisky” și au petrecut.

Erau îmbrăcați la fel: treninguri negre și pantofi de sport.

Surpriza și mai mare au fost când au plătit cu bancnote de 100 de euro și că alții dintre ei aveau genți pline de bancnote de 50 de euro, încă ude după traversarea Mediteranei.

Întrebarea se pune firesc: „Cum de au avut bancnote în euro încă de la coborârea de pe vapor?”


Accesează: