Evenimentul Zilei > Actualitate > Imaginile zilei în România. Glume sinistre sau panică? Măști și comerț
Imaginile zilei în România. Glume sinistre sau panică? Măști și comerț

Imaginile zilei în România. Glume sinistre sau panică? Măști și comerț

De la începutul anului, omenirea se confruntă cu o nouă epidemie care a semănat panică la nivel internațional.

Poate cei mai raționali dintre dumneavoastră își pun următoarele întrebări: Cu ce ne afectează pe noi coronavirusul la momentul actual? Cât mai durează până intrăm și noi în carantină? Cât de gravă este boala? Ni se ascunde ceva? Urmează dezastrul?

Ultimele două întrebări par că explică comportamentul românilor din ultimele două zile. În mai multe magazine din țară, în ultimele zeci de ore s-au făcut cumpărături care le depășesc pe cele făcute pentru mesele de sărbători.

Practic, românii s-au călcat în picioare pentru produse de igienă, conserve, alimente de bază precum lapte, făină, ouă, carne, legume, toate dintre acestea cumpărate în cantități pe care, în mod normal, o familie de patru persoane nu le-ar consuma nici în două săptămâni. Cu riscul de a duce puțin lucrurile în extrem, dar pentru unii acestea ar fi imagini care prevestesc apocalipsa sau ignoranța.

În vreme ce unii se bat pentru mâncare, alții apelează la măsuri drastice atunci când folosesc mijloacele de transport în comun.

Deși Ministerul Sănătății a făcut publice o serie de informații care ne ajută se prevenim boala (le găsiți AICI), românii par să ducă lucrurile la extrem Imaginile de mai jos stau dovadă în acest sens.

Și privind aceste imagini, nu putem să nu ne întrebăm dacă acestea sunt niște imagini sinistre sau panica este până la urmă justificată, cu toate că în România nu a fost confirmat niciun caz.

PAGINA ANTERIOARA