Lucrările pa podul de la Brăila sunt în plină desfășurare și s-a ajuns în stadiul în care constructorii vor monta cablurile principale la o înălțime de aproximativ 200 de metri.
În cadrul proiectului de construcție a podului peste Dunăre, de la Brăila, se întră într-o nouă etapă. Constructorii vor monta cablurile principale la o înălțime de aproximativ 200 de metri, pe o lungime de doi kilometri în linie dreaptă. Este considerată o operațiune spectaculoasă pentru lucrările de infrastructură.
Până în acest moment, a fost finalizată ridicarea celor două picioare de pod la înălțimea de 192 de metri. Întinderea cablurilor principale între blocurile de ancoraj, aproximativ 2 kilometri în linie dreaptă, va fi făcută de japonezii de la IHI. După cum anunță Asociația Pro Infrastructură pe pagina de Facebook.
„Este cea mai impresionantă lucrare de infrastructură din țara noastră”
„Podul suspendat de la Brăila se apropie de o nouă etapă a construcției. Dacă până acum italienii de la Astaldi au ridicat cei doi piloni ai podului până la înălțimea de 192 de metri, în viitorul apropiat japonezii de la IHI vor începe întinderea perechii de cabluri principale între blocurile de ancoraj, aproximativ 2 km în linie dreaptă. Din multe puncte de vedere este cea mai impresionantă lucrare de infrastructură din țara noastră.
În punctualitatea echipei din Japonia putem avea încredere, dar nu același lucru îl putem spune despre CNAIR, care de 3 ani ne promite că va rezolva problemele birocratice și va emite autorizațiile de construire pentru drumurile de legătură pe întreaga lungime prevăzută în proiect”, se precizează în comunicatul celor de la Asociația Pro Infrastructură. Pe pagina de Facebook a fost postat și un filmuleț cu imagini ale construcției.
Care este scopul podului de la Brăila
Podul de la Brăila va lega regiunile istorice: Moldova, Muntenia și Dobrogea. Podul va fi conectat la rețeaua rutieră prin drumul Brăila-Jijila și drumul de legătură cu DN22 Smârdan-Măcin. Drumul principal va avea o lungime de 19 km, iar drumul de legătură Smârdan-Măcin se va întinde pe o distanță de aproximativ 4 km.