Imagini bizare surprinse în timpul unei transmisiunii în direct făcute de NASA de pe Stația Spațială Internațională. Care e cea mai credibilă explicație

Recent, în timpul unei transmisiuni live făcute de pe Stația Spațială Internațională au putut fi văzute mai multe lumini misterioase pe Terra.

NASA realizează o transmisiune în direct, pe YouTube, cu ajutorul Stației Internaționale, iar „internauții” interesați de acest eveniment au ocazia să vadă, uneori, imagini ce nu pot fi explicate. Pentru că ies din sfera normalului. Sau cel puțin așa se pare, la prima vedere. Recent, s-a putut vedea, pe Terra, o matrice de lumini, care a ridicat multe semne de întrebare celor care priveau imaginile transmise de Stația Internațională.

Explicația pentru imaginile ciudate văzute în timpul transmisiunii Stației Internaționale

O posibilă explicație face referire la luminile LED, ce sunt folosite pentru pescuitul de calmar, conform siteului earthmysterynews.com. Ele creează iluminarea în largul mării de pe bărci, atrăgând astfel cefalopodele la suprafață. Se pot găsi aceste lumini într-o gamă variată de culori, dar albastru și verde sunt cel mai des folosite în acest scop.

Altfel, în urmă cu doi ani, oficialii de la NASA anunţau că Stația Spațială Internațională este invadată de bacterii și ciuperci care ar putea fi periculoase pentru astronauți.

Cercetătorii descoperiseră că stația spațială este infestată cu microbi care ar putea purta „boli infecțioase”. Oamenii de știință de la NASA au descoperit microbi care se dezvoltă în medii extrem de stricte, cum ar fi stația spațială. Studiul nu a fost încă capabil să determine periculozitatea bacteriilor.

Probleme ce au fost depistate în 2019

Kasthuri Venkateswaran de la Laboratorul de Propulsie Jet al NASA (JPL) a adăugat, de asemenea, că daunele provocate de acești microbi nu sunt încă cunoscute. El a spus: „S-a demonstrat că microbii specifici în aceste spații interioare au un impact asupra sănătății umane prin influențarea predispoziţiei la alergii, boli infecțioase…“

El a mai concluzionat că trebuie făcute mai multe pentru a înțelege consecințele bacteriilor în mediul unei nave spațiale. Camilla Urbaniak, JPL, a adăugat: „Unele dintre microorganismele identificate la bordul ISS au fost, de asemenea, implicate în coroziunea microbiană indusă pe Pământ. Cu toate acestea, rolul pe care îl joacă în coroziunea la bordul ISS rămâne să fie determinat.”

Stația a fost construită în 1998 și a fost locuită permanent de astronauți. De atunci, 222 de astronauti au fost acolo cu șase misiuni de reaprovizionare pe an până în august 2017. De fiecare dată când toți astronauții ajung la stație, ei pot aduce în cele din urmă bacterii care apoi se propagă în mediul închis al stației spațiale.