Reacţia de fugă sau de luptă face parte din sistemul nervos al organismului şi se manifestă prin stimularea ritmului cardiac, dilatarea căilor respiratorii şi contractarea vaselor de sânge.
Toate astea cresc fluxul sanguin şi oxigenul în muşchi, încât suntem pregătiţi să fugim de ceva care ne ameninţă viaţa: un mamifer sălbatic, o maşină rapidă, o persoană periculoasă.
Un tânăr care alerga alături de alte persoane, în timpul atacurilor de sâmbătă seară din Londra, a reușit să demostreze că instinctele aminte mai sus nu funcționează mereu așa cum ar trebui. Bărbatul, aflat în partea dreaptă (foto Twitter), se oprește la un moment dat din fugă, cu un pahar de bere plin în mână. Presa din Marea Britanie l-a numit simbolul spiritului londonez, referindu-se bineînțeles la stilul haotic de noapte al britanicilor.
Londra a fost lovită, din nou, sâmbătă seară de două atacuri succesive, soldate cu șapte morți și peste 48 de răniți. Teroriștii au lovit, într-o primă fază, cu o furgonetă albă trecătorii de pe Podul Londrei, ocupanții mașinii coborând apoi și înfigându-și cuțitele în mai multe persoane. Ceva mai târziu, în Borough Market, o piață aflată la circa o jumătate de kilometru de pod, s-au auzit focuri de armă, după ce poliția a intervenit în urma unor apeluri care relatau despre înjunghieri. O celulă de criză a fost activată la Ambasada României din Londra.
Şapte persoane au fost ucise în atacul de la Londra, în care trei suspecţi au fost împuşcaţi mortal de poliţie, au anunţat duminică forţele de ordine britanice, relatează BBC News.Ministrul de Interne Amber Rudd a confirmat că cei trei atacatori de la London Bridge şi Borough Market erau ”terorişti islamişti radicali”.